Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

tron 

všechny recenze uživatele

„To neurobím. Ešte stále som človek.“ – „Si si istý?“ Neuspokojivé. Otázka, čo by ste urobili za peniaze, je síce lákavá a neomrzí, ale druhý raz by som si túto thajskú pochúťku dal snáď len preto, aby som vychytal prípadné logické nedostatky (čo s tým mala babička?). Určite nie preto, že ma bavila na prvý raz. Jednotlivé úlohy sa stupňujú a niektoré sú sila (obed), ale po prvej hodine začne snímka otravovať a mladý herec, podobajúci sa na Christiana Balea, to nemôže zachrániť už preto, že sa podobá na Christiana Balea a to je samozrejme zle. Scenár ku koncu detinsky vynáša trápne ortiele nad nekonečne zvrhlým ľudstvom (vety typu "Ja som ho nezabil, to my všetci." by som čakal skôr od 12-ročného decka, ktoré chce napísať pekelne hlboký scenár). Na konci na diváka čaká čosi ako šokujúce rozuzlenie, ktoré však u mňa vyvolalo zívnutie a nasprostasté civenie na záverečné titulky. Ďakujem pekne. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/triler/380-13-hra-smrti-6o- ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V thajském – originálním – provedení mě film bavil ještě víc, protože mi přišlo, že má ještě větší hloubku. A také ukazuje, jak dovednou být Thajci originálními filmaři a už od scénáře předvádět, že mají na to, aby konkurovali světové produkci. Alespoň sem tam. K tomu mě ještě potěšilo, že tenhle film je plný černého humoru, který nefunguje jako iritující prvek, ale naopak jako prvek oživující, který vás přiměje vyloudit i ten úsměv. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ten oběd bych si odpustil a kolik trampot způsobí pověšení šńůry to by člověka taky nenapadlo. To chce pak vzít katanu a z pejska vaší milé udělat psushi, sníst mouchu a vůbec hrát tuhle bezva hru do té doby než Vám v palici křápne úplně. Krásná ukázka jak po malých krocích a díky velké vidině peněz je člověk, který začal den jako obyčejný průměrný nevýrazný občan, večer člověkem který Vás s klidem sejme během pěti vteřin zaváhání. Když jsem na ten film narazil tehdy v trafice nečekal jsem skoro nic...a ono ejhle milé překvápko. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Variace na Hru, SAW, Running Mana a bůhvíco ještě. Tentokrát ale opravdu dotáhlé do extrému. Některé úkoly jsou opravdu na samotné hranici všeho. Viz. restaurace. Napětí neustále roste a hlavní hrdina se rychle prokouše a bůhví co ještě k poslednímu úkolu. Pointa mě celkem překvapila a v podstatě potěšila. Mohlo to dopadnout daleko hůř. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zacal to Arnie s Running Man, nasledoval Fincherov upgrade The Game a thajci koncept "reality hry" dovieli v snimke 13 Beloved takmer do dokonalosti. V tvrdsej a imho i inteligentnejsej podobe. Ovsem, nie v zmysle rafinovanych point, ale v praci s divakom i zanrovymi mantinelmi. 13 Beloved je podobne ako viacere oblubene sucasne popkulturne filmy zanrovym chameleonom, kde zmena farby neindikuje len zmenu zanru, ale i samotny presah do kritiky nasho informacneho/medialneho veku. Zaroven, ako snimka postupnym absolvovanim jednodtlivych uloh skrz hlavneho hrdinu vyborne graduje, odhaluje priamo divak sam na sebe aj druhy objekt kritiky - voyerizmus, u ktoreho sme vdaka skvelo vybudovanej identifikacii s hlavnym hrdinom sami hlavnymi aktermi a tercom zaroven. Skoda toho zbytocneho popisneho finale cez "zakulisie hry", pretoze vsetko dolezite uz bolo predtym povedane. Btw. Hollywood uz stihol zakupit pravo na americky remake... .90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)
  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno