Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Velmi znepokojivý fiktivní dokument o brutálním sériovém vrahovi jehož praktiky a výsledky jeho "práce" působí mrazivě a nepříjemně. Záběry z "akce", kdy je vrah sám v nějakém teatrálním kostýmu, s maskou a týrá svoje vězeňkyně jsou působí uvěřitelně a z mého pohledu vrchol "realismu" tohoto fiktivního dokumentu přijde ke konci filmu v kapitole nazvané "Found" a s kratičkým interview, které v této kapitole je. Každý ze záběrů pořízených vrahovou kamerou je tu těžce mrazivě děsivý právě tou velkou mírou uvěřitelnosti. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Poslední dobou lačním po hororech. Nejdřív to bylo Saw VI, pak Paranormal Activity, Pokoj 1408 a teď The Poughkeepsie Tapes. Pseudodokument o sériovém vrahovi se vleče a věčné prostřihy mezi strojenými a trapně působícími rozhovory a mezi "autentickými" páskami, na kterých není poznat, jestli to v záběru je noha nebo nacistická armáda, nejsou nikterak působivé. Vizuálně, zvukově, technicky... Přesto je tu něco, co se dostane pod kůži. Myšlenka, že i když je tohle fikce, že zrovna teď tam venku někdo takový je a zrovna teď mučí nebo vraždí bezbrannou nevinnou lidskou bytost. Po troše úvahy tedy zvyšuji ze dvou na tři. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, já tedy, na rozdíl od mnohých, nevěděl předem o tomto filmu nic, ale ani na chvíli jsem nezapochyboval, že se jedná o pseudokument. Domníval jsem se však, že je inspirován skutečným příběhem. Herecké výkony ve fázích vyprávění jsou působivé, nicméně ony kvaziautentické záběry uvěřitelné nejsou. Film na mě nijak děsivě nepůsobil, napětí jsem postrádal. Spíše mě oslovil scénář se sympatickým závěrem. 80% PS: Mohli byste si odpustit trapnosti typu "Nedoporučuji psych. labilním jedincům.", když je zjevné, jak jste z filmu podělaní. Někoho by to mohlo urazit. Taky se nenavážím do vaší inteligence, ačkoliv bych s klidným svědomím mohl. ;-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický sadista s nekrofilními sklony chce do soutěže k Edovi Hrubešovi a jeho pronásledovatelé se brodí v lepkavém mixu odporu a obdivu.. V rámci hororového pseudo-dokumentu, žánru, co je s originalitou již delší dobu na štíru, docela ucházející a to především zásluhou depresivní hudby, temných zvuků a zlověstného hučení (věřím, že při submisivních scénách bylo i v některých diváckých klaccích), či hrstky scén, které těžily z napětí (prodavačky sušenek, sprcha) a burleskní podivnosti (ptačí maska, příchod po čtyřech). Do budoucna to chce pro oživení nějakou interaktivitu ve stylu Rozpaků kuchaře Svatopluka, ať si divák může zvolit, jestli klitoris ustřihnout manikurními nůžkami nebo těma na živý plot.. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Béčkovo spracovaný a miestami trošku toporne zahratý horôrik, ktorý však aj napriek (Alebo vďaka?) scenáristickým fackám a logickým chybám kryštalizuje do jedného z najintenzívnejších hororových zážitkov za poslednú dobu. Miestami trochu blbá, väčšinou však krásne efektná a príjemne mrazivá jazda, ktorá sa niekde hlboko vo mne určite až prekvapivo silne zažrala a dúfam že tam ešte nejakú dobu ostane - temný pocit po naskočení tituliek a depresívne interview s řezníkovou slečnou ma nakoniec presvedčili hodiť aj 4tú hviezdu. Pre neskúsenejších divákov a "tínejdžerov" dôverujúcich titulku "Podľa skutočných udalostí" určite ťažko vydýchatelný psychický teror, pre milovníkov found footage povinnosť. Obraz nevinne vypadajúceho dievčaťa s pahýlom miesto končatiny ma bude prenasledovať vo snoch. "I don´t know what you want me to say."... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama