Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moc zábavné mi to nepřišlo, je možné, že bych z podobnejch kravin vyrostl??:D (Prostě nemam rád ten koncept nějaké strašně zábavné show, na kterou koukaj miliony lidí, jako to bylo třeba i v Running Man, což je asi nejtrapnější Arnoldův film..a tohle je to samý. Debilní nápad) Na druhou stranu musim uznat, že alespoň závěrečná třetí fáze závodu byla skutečně povedená. Ale stejně se radši znovu podívám na Mortal Kombat! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční spektákl, odehrávající se ve velmi futuristickém roce 2012. Film má skvělé obsazení a především Jason Statham se tu opravdu vyřádil. Tento snímek patří mezi jeho vůbec nejlepší a je vidět, že se cítil jako doma, když uplatnil své zkušenosti z Kurýra. To by mě zajímalo, kdy ho konečně obsadí do Rychle a zběsile (A heleme se). Námět velmi výrazn kombinuje především dva filmy, kterými jsou Trestná lavice a Zabij, nebo budeš zabit. Což je jedině dobře, oba filmy mám rád a daří se z toho vytáhnout to nejlepší. Když ještě připočteme ikonické postavy z jiných filmů (Martin Pierce, Černovous, nebo agentka z Bourna) vyjde z toho parádní podívaná. Film je brutální, takže nic pro malé děti!! ... 85% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemně špinavé béčko, které si na nic nehraje a fakt, že baví i v těch neostřejších zatáčkách ho řadí k Andersenovu zatím nejpovedenějšímu filmu. A byť se nejedná o adaptaci žádné počítačové hry, k jejich poetice má snad nejblíže. Připočteme-li po Bayovsku nasnímané divoké kočky a trošku nefungující konec skoro při západu slunce máme tu kulervoucí podzimní zábavu. Přestože je venku zima a od úst se vám dere pára, v kině se zaručeně zapotíte. Go Stathame Go. 7,5/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rychlá a zběsilá, destrukční a vysokooktanová jednoduchá Andersonovská pumelice s pořádným nápřahem a odpovídajícím efektem. Ještě teď mi v uších zní randál tisíců projektilů vypálených z -metů všech druhů a všech ráží. Tvrzenými pláty opancéřovaná vozidla křižují konstrukce a stavby rozlehlé ostrovní věznice, kuší po sobě, roztřískávají se a vybuchují, přičemž dva nebo tři záběry jsou tak megalomní, že ze mě vypadlo nekontrolované "ty krááávo"! Tohle jsem chtěl přesně vidět, absolutní dvoustopý crashmejdan. eRko náležitě využité, Robert LaSardo potěšil a ze své poslední scény zmizel skoro stejně efektně jako Jokerova tužka ze stolu. Postavy jsou výborně obsazené, Jason by si mohl odskočit z placu rovnou na kulturistické pódium, Joan Allen zase ´bourneovská´ šéfovská role sedí výborně. Luxusní soundtrack, stylové prostředí, pěkné kamera, skvěle zužitkovaný rozpočet (obrněný ´Titanic s návěsem´ rulez)... jen holky se mohly trochu víc odvázat... kdybych měl po ruce něco pojízdnýho, okamžitě řadím za jedna a řádím jako o život... 45 miliónů dolarů(rozpočet)/73,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný film od Paula W.S. Andersona. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy civilizácia trpí nižšou životnou úrovňou a tak je nedostatok práce a vysoká úroveň kriminality a tak sa ľudia bavia brutálnymi televíznymi hrami, v ktorých ide o život. Bývalý schopný pretekár je nespravodlivo obvinený z vraždy manželky a umiestnený do prísne stráženého väzenia, aby sa zúčastnil krvavých pretekov a nahradil doterajšieho najlepšieho šoféra, ktorého posledné preteky stály život, čo s vidinou možnej odmeny prijme, lenže uvedomuje si, že zákerná riaditeľka ho len tak nenechá. So spracovaním som nadmieru spokojný, táto tématika ponúka v rámci žánru veľký potenciál, ktorý sa našťastie aj podarilo takmer úplne naplniť. Celé je to mimoriadne zábavne a dynamicky prevedené, samotné preteky majú dostatok priestoru a sú výborné, ale veľmi dobre podaná je aj celá situácia vo väznici, hlavný hrdina a jeho nový tím, motív pomsty, chémia medzi konkurentmi, prakticky úplne všetko, takže tu sa ani nedá čo kritizovať, je to vydarená žánrová zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a je výborná. Tvoria ju očakávane hlavne naháňačky, pričom okrem trochu menej výrazného úvodu a záveru sa tu nájdu dve hlavné preteky, ktoré sú dlhé, perfektne natočené, nadmieru nápadité, skutočne tých skvelých momentov je tu nespočet, či už rôznych zrážok, slušne drsných úmrtí a podobne. A okrem toho potešia aj dve surové väzenské bitky. Najviac sa mi páči celá časť s ozbrojeným kamiónom, ale všetka akcia sa vydarila. Herecké obsadenie je perfektné, Jason Statham v jednej zo svojich najlepších úloh, charizmatická Joan Allen ako riaditeľka väznice, dobre obsadení väzni ako Tyrese Gibson, Max Ryan alebo Robert LaSardo a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, Paul W.S. Anderson tu v rámci žánru odviedol skutočne prvotriednu prácu, či už vizuálna stránka, efekty, dynamické a drsné prevedenie a k tomu ten najlepší možný prístup k béčkovým prvkom, tu nemám čo vytknúť. Rallye smrti je výborná dynamická akčná jazda bez jedinej výraznejšej slabiny, ktorá baví aj opakovane. 82% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • 14K (Robin Shou) po celou dobu závodu mluví čínsky a je překládán anglickými titulky. Těsně před smrtí však vysloví anglickou nadávku, která je v titulcích přeložena do čínských znaků. (c.tucker)
  • Příjmení ředitelky věznice je Hennessey (Joan Allen). Stejně se jmenuje americká tuningová společnost, která upravuje například vozy Dodge Viper, Dodge Ram nebo Ford Mustang. (Sony1994)
  • Počas natáčania bolo použitých celkovo 35 áut. Všetky boli neustále upravované tímom 85 mechanikov. (Tolf)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama