Reklama

Reklama

Connor Gibson byl právě vysazen ve federálním vězení Sprawl, které díky pronájmu od vlády provozuje soukromá společnost. V tomto obrovském vězení, v kterém se nachází půl miliónu vězňů, panuje anarchie a vládne tu zločinec Frankenstein. Ten také ve vězení provozuje závody smrti, ve kterých pro účastníky existují jen dvě možnosti, buď vítězství, nebo smrt. Vedení soukromé firmy by ale rádo Frankensteina zabilo, a obnovilo tak svou vládu nad věznicí. Poslední pokus, při kterém byla do věznice poslána zásahová jednotka, však skončil jejím masakrem. Connorovi se podaří ještě s jednou nově vysazenou vězenkyní, Gipsy Rose, přežít první útok takzvané Frankensteinovy vězeňské policie na nově příchozí a oba jsou odhodláni se do závodů zapojit. To se Connorovi podaří díky kontaktu na Baltimore Boba, jednoho z organizátorů závodů pro Frankensteina. Kontakt dá Gibsonovi barmanka Jane. Baltimore Bob je skutečně ochoten pro Gipsyho postavit závodní auto, nejdříve musí ale Gibson přežít kvalifikaci do závodu... (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Od toho průseru z roku 2008 je tohle nejlepší Death Race. Už si to na nic nehraje a vydalo se to cestou zábavnýho béčka alá 80's kde každej vypadá jak kdyby právě dotočil Mad Maxe. Vyvarovalo se to trapnýho CGI takže drtivá většina bouraček a explozí vypadá slušně a né komicky jak v předchozích dílech. Peníze se ovšem šetřily kde se dalo a tak je prostřední část filmu silně vatová, i tak se tam ale najdou akčnější scény a filmy nikdy nepřijde o svižnější tempo. Kamera je taky slušná na nízkorozpočťák. Herci jsou takový nijaký, hlavní hrdina je necharismatický dřevo, Danny Glover už je uplně v prdeli, Danny Trejo je Danny Trejo a nejlepší byl asi Frankenstein kterej se z nevýraznýho nudnýho klaďase stal celkem slušným záporákem. Neni to nic extra ale já se bavil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divák to přežije bez vážnější zdravotní újmy a ještě se u toho vlastně místy i pobaví. Je to zbytečně dlouhé, ovšem nabízí to osvědčené postupy, zajímavé úhly kamery a občas i nápaditou akci. Jasné, můžeme to strhat, že hlavní hrdina je jeliman, že povinná vata tahá za uši a že tvůrci podle všeho ujíždí na něčem nitrožilním. Nicméně prostředí á la Neil Marshall a jeho Doomsday je stylové, vizuálně (odrbaný look) je to zdařilé, obnažené bradavky a prdelky potěší kdekoho, nadhled místy rovněž a akce je odkoukaná od jiných docela obstojně. Jednoduše si myslím, že cílové publikum se bude vrnět blahem. Dvě až tři hvězdy. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

za sebe jen zírám... tak velký posun jsem nečekal. Death Race byl explicitní řezničině a apokalypticky nabušených autech. Žádné CGI, jen poctivá kaskadérská práce. Prostě Anderson je Anderson. Pak to vzal do pazoury Roel Reiné a bylo po žížalkách. To nejzábavnější odfiltroval a pokusil se dát sérii trošek té "mytologie" výletem do minulosti... Teď máme nového rejžu a já se děsil. Už jen ta přepracovaná maska Franka... a si restart nebo co... P.R.D. děti. Regulérní pokračování, které mělo odvahu jít ještě dál. Máme tu staré známé tváře (abychom si připadali jako doma), zavítal nám sem i "Roger Murtaugh" (toho bych fakt nečekal) a krom návratu ke starému dobrému násilí se přidává nahota na hranici pornografie. Cenzoři museli šílet. Jediné zklamání jsou závody a auta... Jako opravdu Death Race Mini Cooper? Brouk? Nebo Toyota Celica? O motorce se sajtkárou ani nemluvím. No hnus velebnosti... Volha na podvozku Zilu byla sice (z pohledu pro závod) debilita, ale alespoň zábavná. Prostě natáčení ve východní Evropě si vzalo svou daň, ale to je tak jediné co se dá vytknout. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Death Race : Romanian edition...po prvních deseti minutách sem si říkal,že tohle už nedám.Trojka sama o sobě byla spíš céčková a čtvrtý díl svým ultra laciným lookem a východoevropskými lokacemi naznačil hned zkraje že půjde ještě níž.Nakonec se ale stal menší zázrak a čtvrý Death Race docela funguje a možná lépe než díl předchozí.Samozřejmě myšleno v rámci céčkové akční zábavy.Tvůrci na to totiž šli chytře a to co nefunguje,nebo blbě vypadá (některá auta,...) hravě přebijí brutalitou,nahotou a celkem slušnou akcí...50% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Osud nákladových sérií. Z prvého, kulervúceho snímku, ktorý otriasol scénou a stal sa (skoro) kultom sme sa postupným krátením rozpočtu a prznením značky dopracovali k nízkonákladovému, zle obsadenému a v lacných kulisách natočenému ... tomuto. TV film so zlými dialógmi, nesympatickými hercami, špinavým filtrom a s dejom presne podľa toľko krát videnej šablónky. Ako bezduchá zábava alebo podmaz na sobotu večer k alkoholickému žúru s kamarátmi super, ako film, ktorý by sme mali brať vážne a prežívať s Frankenstainom jeho osud, to asi úplne nie. Našťastie to má solídny strih, veľa akcie a stále sa tam mihnú nejaké holé cecky. Nechajme túto sériu už odpočívať. 2 z 5 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama