Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, tohle už bylo až moc. Až moc tupé, jak tatovo tupé. Ono už to Kalahari ze začátku, které se nám snažili navodit tím, že tam ukázali hromadu černejch, jednu hyenu a jakousi díru ve skále... už to bylo strašně laciné. A hodně špatné. Celé to je hodně špatné. Vlastně na tom není vůbec nic dobré. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nejhorší z celé trilogie (doufejme že u toho zůstane). To že neoslní dějem bylo jasné hned (je to Death Race), ale to že ořežou to co na Death Race bylo záživné mě doslova naštvalo. Celé je to stříhané tak, aby se minimalizovalo explicitní násilí a krvavé scény (což na #1 byla ta největší švanda). Bitky jsou sestříhané tak, že je z toho nakonec guláš (střih 2x za vteřinu je fakt moc. Obecně je to střihačsky odfláknuté (na několik vteřin se objeví auto, které už je dávno zničené) a to že "Fankovi" opravili ksicht je jen berlička jak ušetřit na maskách a dovolit Luku Gossovi ukázat ksicht (ne každý herec má odvahu na to hrát celý film v masce). Alespoň že ta autíčka jezdí a a vypadá to jakž-takž dobře (kaskadéři si užili :)). Osobně jsem #3 zklamán a dvě hvězdy nedám jen proto, že mě neznechutil natolik abych se na něj nechtěl podívat znovu... p.s.: pokud vyjde něco jako "režisérská verze" která nebude mít raiting pro malé děti, umím si představit, že se na něj podívám dokonce i rád (protože bude mít punc skutečného "death race")... ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i třetí díl si drží slušnou kvalitu (minimálně audiovizuálního zpracování), což je v branži akčních béček, určených rovnou na DVD, docela rarita. Ano, můžeme se bavit o průměrných hercích nebo prvoplánovému souboji sexy dívek o sedadla navigátorek. Čím ale bude Death Race vždycky bodovat, tak to je reálná akce. Žádné digihrátky, všechno to je čistá kaskadéřina a pyrotechnika. A proto je dobře, že Anderson stále zůstává u série alespoň jako scénarista a producent, ale narozdíl od Resident Evila nepotřebuje armádu trikových programátorů. Navíc sérii prospěl i přesun do pouštních exteriérů. Zkrátka zábavná akční oddychovka na úrovni některých áčkových titulů. 70% PS.: Co kdyby Klaus místo amnestie vyhlásil Death Race? :) ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Oproti druhej časti http://www.csfd.cz/film/267967 mala táto o niečo navrch. Hlavne normálnou pointou a vydareným koncom, ktorý ocení nejeden divák, ale inak to bola len zas taká zlátanina hračkárskych autíčok, ktoré šoférovali gangstri na čele s "Frankensteinom" a ako čerešnička na torte (bez ktorej by som to ako mužské pohlavie asi nedopozeral) boli ženské s "bujným" poprsím :D Niekedy sa len čudujem, prečo robia takého filmy, to môžu ísť pomaly hrať do porna, kde je ten scenár tak isto podobný. Pár slov, hlavne akcia ! 3* ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nedělá tomu druhému žádnou ostudu, ale ani výrazně neexceluje. Je to prakticky stejný mustr, který ale pro béčkovou záležitost dobře funguje. Ocenil bych větší koncentraci hlášek, ale přesto musím říct, že všechno v tom filmu drží pohromadě. Škoda občasného zaškobrtnutí v podobě rakety letící rychlostí lenochodí myšlenky nebo snahy o lovestory, jenž v působí jako pěst na oko. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)
  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)
  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)

Reklama

Reklama