Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Josef Polasek zde naplno uplatnuje svuj talent, coby naprosto perfektni ztvarneni debila. Jeho herecky projev zcela inkliminuje do prazdna a naplno tak vynikne maximalne na festivalu Mezi ploty. Samotny film je prazdny a nema co nabidnout. Humor ani dramaticke sceny proste nic. Tento film je presnym dukazem nedostatku fantazie, kreativniho mysleni a jakehokoliv napadu ceskych tvurcu. Presny obraz ceskeho filmu poslednich 20 let, ktery smeruje do mist, do kterych se odvazi podivat jenom celnik. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Komedie?? To opravdu ne! Za celou dobu sledování filmu jsem se ani jednou nepřistihl, že bych se smál. Film o muži, který hledá svou cestu životem, potom co několikrát podvede svoji ženu a ta ho nakonec vyrazí z domu bych spíše viděl jako televizní drama vysílané někdy v podvečer na České televizi. Rozhodně ne jako masivně propagovanou "úspěšnou" komedii uváděnou v kinech. Lituji těch co se do kina vypravili, aby tento film zhlédli. Film je postaven na hereckém výkonu hlavní postavy, tedy Josefa Poláška, ale musím bohužel říct, že jeho výkon nebyl zrovna dvakrát přesvědčivý. Přitom ta role mohla být tak krásná, kdyby se ji chopil dobrý herec a film by to také pozvedlo o trošičku nahoru. Nezachránil to ani Petr Čtvtníček, od kterého jsem to po posledních filmech ani nečekal, tudíž si František je děvkář může stoupnout po bok Posledních plavek a utopit se v bahně čekého filmu. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No neviem, čakal som viac. Ale párkrát som pri tomto filme smiechom vyprskol. Prvý raz, keď som kdesi vygúglil, že anglický preklad je "Frantisek is a Womanizer" a druhý raz, keď som videl, kto toho vomanizéra hrá. Poláškovi ho jednoducho s jeho výzorom a šušlavým prejavom neuverím presne tak isto, ako Macháčkovi Nestydu. Sorry. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

František má jednu výhodu - není zdaleka tak špatný jako některé neumětelské výtvory posledních dvou let, neprovokuje svou zjevnou tupostí a je na něm dokonce vidět snaha o jakés takés sdělení. Převažujícím pocitem je ale rozpačitost a nedotaženost toho, o čem se snaží vyprávět. Je to stejně rozpačité jako hlavní hrdina filmu. Ve svém výsledku je to spíš snímek, u kterého si člověk uvědomí, jak jiným kouskům křivdí. Takovému O rodičích a dětech od Michálka jsem původně dal tři hvězdičky a u Františka jsem si uvědomil, jak dobrý v porovnání s naším průměrem ten film vlastně je. Takže sledovat tuhle rádoby komedii taky nebyla ztráta času, aspoň jsem vylepšil hodnocení jiným filmům. Celkový dojem: 35 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama