Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tento film debut pana Prušinovského, tak tleskám. Musím pochválit pana Poláška, který velmi věrohodně zahrál postavu, které se líbí každá žena. Pobavila mě role Petra Čtvrtníčka a já si začínám myslet, že je tento pán opravdu herec a ne jen figurka do reklamy. Mrzí mě, že děj se podle mého názoru pomalu vleče a i když trvá film jen 85 minut, tak si pamatuji snímky dvouhodinové, které mě utekly rychleji. I tak ale musím uznat, že se odreagujete a zapomenete na své všední i nevšední starosti. Je mi líto, že mě svědomí nedovolí dát více než tři hvězdy, protože tento snímek považuji za příjemný vánek mezi českými filmy, které se v posledních letech natáčejí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sice to nezpůsobí komediální revoluci, ale mě to holt bavilo. Polášek je moje parketa, děvkařa mu žeru, Pechlát je kromě Ulice taky dycky dobrej, Leoš Noha už od dob Gynekologie 2 moje kultovní postavička. Režisér Prušinovský má holt čuch na moje oblíbené herce. Je to taková dobrá oddychovka a když se budu chtět zasmát, tak tohle je docela dobrá volba... ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ten optimismus bych mirnil, ale nic to nemeni na faktu, ze Frantisek je docela prijemna komorina, ktera by nemusela nikoho moc urazit. Jen dej to ma drobet zmatenej, respektive mirne neuzavrenej, neohranicenej a zbytecneš dojmovej.. Ale docela me potesil ten Polasek. Ne teda ze by tu hral kdovijakej partes, proste je tu za truhlika, kterej si nemuze pomoct, ale neni spatnej. A Leos Noha vladne, nejlepsi syn naseho naroda :o))))) ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Výborně! Neříkám, že bych se smála všem vtipům od začátku do konce, ale žádný nebyl křečovitý, trapný ani otřepaný. Pořád si říkám, čím vším se tenhle film nesnaží být, co nekopíruje, které chyby neopakuje. Až mi připadá podezřele výjimečný. Zas to ale nesmím přehnat. Příběh včetně vedlejších linek je vlastně dost slabý a posuny vpřed bývají krkolomné (parte, metro atd.). Ovšem díky příjemnému působení jednotlivých malých situací, kdy se stane, co bych nečekala, a nestane, co bych čekala, si tyto slabiny uvědomuju až teď zpětně. Vyzdvihnout musím taky hudbu. Písňové texty teda občas zbytečně doslovně souzní s děním na plátně, ale jsou moc dobré. Stejně tak hlavní hudební motiv, který se podílí na specifické atmosféře, jež není násilná, a přitom sama o sobě je docela výmluvná. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro relax a odreagování například po pracovním stresu (viz. já dneska). Komedie, která nemá žádné vyšší cíle, prostě jen pobaví... Se mnou to měl film jednoduché, mně stačilo jen se podívat na Pepu Poláška a už mi cukaly koutky úst... Oceňuju též další herecké obsazení. Neokoukané tváře známé z mých oblíbených filmů: Petra Nesvačilová (Pusinky) a Martin Pechlát (Nuda v Brně). Vše doplněné příjemnou hudbou Petra Hapky a písněmi Hany Hegerové. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)

Reklama

Reklama