Reklama

Reklama

Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, známý pod jménem Manolete byl významným španělským matadorem. Jeho styl je odborníky považován jak za elegantní, tak za razantní. Svým provedením býčích zápasů ovlivnil všechny své budoucí následovníky. Životopisný snímek TOREADOR nás zavede do poloviny 40. let minulého století. Manolete se vydává navštívit matku. Zde si vybavuje útržky svého života, vzpomínky na velká vítězství i na chvíle s milovanou herečkou Lupe Sino. Dosáhl na nejvyšší možné mety a nyní je čas ukončit kariéru. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Manotelete, předobraz hlavní postavy, zemřel 29. srpna 1947 na následky napadení 500kilogramovým býkem zvaným Islero. V posledních letech se však objevují i teorie, že Manolete nezemřel přímo na následky zranění býkem, nýbrž vinou chybné krevní transfuze, která mu byla hned po incidentu bezprostředně dána. V den jeho smrti mu bylo pouhých 30 let. (Luky-7)
  • Natáčení probíhalo ve španělských městech Madrid, Alicante, Sevilla, Salamanca a Cadiz. (Terva)
  • Býčí zápasy jsou točeny bez býků, nákladnější metodou za použití triků, přesto aktivisté pro ochranu zvířat chtěli tento film zakázat. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 28. srpna 2008. (Terva)

Reklama

Reklama