Reklama

Reklama

Srpen před bouří

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh, líčený v nervním tempu, je situován na Manhattan do okolí Wall Street, kde se sebevědomý Tom Sterling, sugestivně ztělesněný Joshem Hartnettem, snaží udržet nad vodou svou a bratrovu kdysi prosperující společnost. Moc a úspěch se stále ještě zdají být tím nejdůležitějším, je srpen roku 2001. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V byznysu platí zásada, že můžeš být jednou nahoře a jednou dole. O internetovém je to pravda obzvlášť a v srpnu roku 2001, kdy se děj filmu odehrává, ještě doba nebyla zralá na to, aby jsme vydělávali, jak říká hlavní hrdina Tom a ještě dodává směrem k bratrovi (Adam Scott), že až tak za dva tři roky bude doba zralá na obchod, který společně rozjeli a to chce ještě dva tři roky než budou znovu vydělávat. Výborný Josh Hartnett, na jehož hereckém výkonu vše stojí a padá a který zachraňuje nejenom svoji firmu ale film samotný. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Snímek datovaný bulvárními zprávami jede v cool tempu s cool hlavním představitelem o vážném tématu je stejně mělký jako jeho hlavní postava. Ekonomika je pro mě sice stejně známá jako vesnice kdesi ve Španělsku, ale mravní ponaučení, že brát peníze na lehkou váhu a obětovat tomu vztahy rodinné se nevyplácí jsem pochopil. Bohužel i Josh Hartnett je špatný tak, jak je mu vlastní. ()

Reklama

Potrublo 

všechny recenze uživatele

Skvely film v strhujucom tempe, ktory divaka nenecha ani na chvilu vydychnut. Kto vsak caka vybuchujuce lietadla a dvojicky padajuce do ulic Manhattanu, mal by sa tomuto pocinu radsej vyhnut. Napriek tomu si myslim ze film sa vyrazne (hoci nepriamo) dotyka 11. septembra a zivotnych hodnot, ktore tento datum radikalne postavil na hlavu. Pre nas Europanov mozno neboli odkazy televiznych realii dostatocne citatelne ale verim ze kazdemu Americanovi pripominali tykajuce hodiny odratavajuce posledne dni do septembrovej kataklyzmy a nalezite stemnovali uz aj tak dostatocne hustu atmosferu filmu. To ze Josh Harnett sa v roli mladeho frajerskeho prezidenta firmy doslova nasiel a vyborne zostaveny soundtrack su pre mna uz len bonusy navyse. 4 a pol. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to jednoduchý jak žebřík, buď můžete Joshe Hartnetta, nebo nemusíte. Protože obsahově je to prostinký, víceméně nudný (pro někoho víc, pro někoho míň) a co je nejhorší, strašně klouzající po povrchu. Vůbec se nedozvíme, o čem se vlastně kecá, čím se Landshark zabývá... jen sledujeme 88 minut Hartnetta, jak se minimalistickým herectvím snaží vypořádat s úpadkem firmy, vztahy a jak udržet nad vodou jeden celkem zbytečný film. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Jako abych řekl pravdu, tak jsem trochu v těch ekonomických termínech lítal, proto sem moc dobře nechápal, jak je někdo přebírá, ale věděl jsem, že to je špatné a jsou v problémech.. přišlo mi to takové o ničem, i když bylo zajímavé sledovat rodinné vztahy, ale jedno vim určitě - už ten film nikdy neuvidím.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Rozpočet filmu byl 3,4 milionů dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama