Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vztahová konverzačka, na níž je zajímavé hlavně to, že pokud si jí pustíte s dabingem a nerozumíte francouzštině, budete na tom s porozuměním ostatním úplně stejně jako hlavní hrdina filmu, američan Jack, který své francouzské přítelkyni i okolí rozumí, jen pokavaď oni sami chtějí. Nevím, kde každý bere, že jsou 2 dny v Paříži odnož Linklatera, to se tak teď bude říkat každé konverzačce z Paříže? Ale jděte. A Paříž? Té vnější si tu užijete asi tolik jako Prahy při projížďce metrem. 50% ()

Reklama

nameadel 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já dám 5*. I kdyby to mělo být jen z principu, že takhle dobrej film nemá v modrym co dělat. Skoro celou dobu jsem se upřímně nahlas smála a to se člověku neděje každý den. Julie Delpy je úžasná a Adam Goldberg, kterej mi vždycky přišel neuvěřitelně směšnej ve 2 Dnech v Paříži fakt stojí za to a dokonce je tu dost sexy. A jako vždy - KOČKA!!!!!! ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Otravný Američan, který nemůže chápat "SVÉ" Francouze. Otravná nesympatická Francouzska s uječenou náturou. Příjemné dvě hodinky strávené v hádkách, rozpadech a hledání se hlavních figur. Film jsem přetrpěl a musel jsem ho po určitých pasážích prostě chodit rozdýchávat. Takže doporučuju všem unaveným vztahem. Může být i hůř. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

O tři roky starší snímek Před soumrakem se mi hodně líbil, čišela z něj taková sexy živočišnost, trochu hravá, ale ne naivní, otevřenost vůči sexualitě, ale ne perverznost. Jako by se tu Delpy naučila, jak se to má dělat, aby to mělo úspěch a teď si to vyzkoušela ve vlastní režii. Miluji autorské filmy, kdy si režisér sám napíše scénář a ještě ztvární hlavní figuru, ale není to vždy záruka úspěchu. Někdy je zapotřebí mít dobrého dramaturga, který vznese námkitky, pomůže vzájemná cenzura od kolegů, vyposlechnou si co na to říkají druzí a někde trochu ubrat. Taky toho bylo moc, místo otevřenosti to zabíhalo do vulgarity, vtipy měli rozesmát, ale vzbudily často spíš povytažení obočí. Vždycky jsem si myslela, že mám ráda francouzský humor, ale zrvona tahle sorta do něj nepatří. Delpy je krásná ženská a dokáže mít šarm, moc nechápu, proč si napsala roli takové ... ehm ... protivné blondýny, když tomu přičtu, že postava Jacka v podání Adama Goldberga mi byla krajně nesympatická, vyjde vám z toho, jak se mi asi líbil tento film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama