Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

otík 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley exceluje v roli zabijáka chlastometra, který díky chlastu zpackal důležitou prácičku a musí odjet na léčení. Ne vše probíhá tak, jak by si představoval – do života mu zasáhne láska, kamarádství, svědomí. Sice ne příliš vtipná, ale úsměvná komedie s pár skutečně vypečenými scénami. Zajímavá příležitost vidět Gándhího v roli zabijáka. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá vysoké ambície, no i napriek tomu som si istá, že si na 100% zabezpečí plnú kinosálu divákov. Ide o vďačný žáner, komerčný námet, populárny vtip a známe herecké obsadenie. Celkovo sa tvári surovo a absurdne. Je pravda, že neponúka všetko na tácke, rovnako súhlasím, že sa svojím imagom líši od ostatných thrillerov. Na mňa film pôsobil ako anestéza, veľa sa v ňom neudialo a ani pár scén to nezachránilo. Nepamätám si, kedy som sa pri filme tešila na záverečné titulky. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Konecne maly US film, ktory sa nechce hrat na velku dramu ani na malu indie komediu, ale chce zabavit netradicnym ciernym humorom. Podobne ako Grosse Pointe Blank, ide o zaner - romanticka komedia s profesionalnym zabijakom v hlavnej ulohe, len na dnesnu dobu viac moralne flexibilna, cynickejsia. Dexter to minuly rok s takymto sociopatickym zabijackym hrdinom v TV vo velkom zacal, anti-gandhi Ben Kingsley pokracuje. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem. Čekal a těšil jsem se na film, u kterýho vypnu mozek a mrtváci mi budou poletovat kolem bedny. Tak jsem čekal, čekal, a dostal jsem něco mnohem lepšího, než jsem čekal, fajnově zpracovaný dramaticko psycho vtipný umělecký dílo, s dokonalým obsazením a dějem, kterej mě udržoval v totální spokojenosti akurátních 88 minut. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se film libil, tech 85 minut se na to prijemne kouka, ale bezchybnej rozhodne neni. Problem je, ze celej jen tak v klidu plyne, nekona se zadna uhlaskovana cerna komedie, spis je to takovy komedio-drama o par skoro looserech, ktery se snazi vyhrabat se ze sracek. Ale samozrejme to obcas Kingsley rozjede, parkrat si zastrili, obcas nekoho vyfuckuje, zleje se jak hovado, pripadne hodi nejakou vostrou hlasku. Navic, ackoliv nehraje kdovijak uzasne, po otresnym vykonu v Nabit a zabit je to rozhodne velky zlepseni. No a Tea Leoni mu zdatne sekunduje, i kdyz je fakt, ze film je vetsinou vtipnejsi, kdyz je Ben v akci sam, jakmile jsou spolu, spis to spadne do trochu dojaku, trochu romantiky a trochu dramatu a na fory nezbyde moc misto. Ale i kdyz jsem cekal spis cernou komedii, porad je to takovej pohodovej filmecek s obcas perfektnima a obcas (malokdy) debilnima dialogama, celkove slabsi 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)
  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno