Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to zatím připomíná Day Break, možná díky Moon Bloodgood, která hraje v obou seriálech, je mi sympatická a příjemná. I hlavní postava v podání Kevina McKidda vypadá dobře zahrána, se seriálem teprve začínám, proto je hodnocení čistě orientační. Jsem rád, že je seriál ukončen po první série, v dnešní době 4-5 dílných sérií (většinou plných vaty) je to dar z nebes, opět stejně jako např.Day Break ;-) Komentář po shlédnutí celého seriálu dopíšu. Prozatím 8/10* 26.12.08: Po 7 dílech zvyšuji hodnocení o hvězdičku, namíru sympatický seriál, který nemá hluchá místa. 28.23.08:Ohh, takže dneska jsem dal 4 díly po sobě a mám za sebou konec seriálu, který ve mně vyvolal oba pocity, jak spokojený tak nespokojený. Můžu říct, že seriál měl ke konci vysoké tempo, velice zajímavý děj a strašně rychle utíkal - v dobrém slova smyslu. Na druhou stranu by si zasloužil druhou sérii, nebo spíše první o pár dílů delší. Poslední díl neměl žádný konec a toho jsem se bál, špatně ukončení, které docela dost zkazí celkový zážitek. Dal bych i plné -maximální hodnocení, ale tímto si to u mě seriál pokazil, velká škoda ;-( 9/10* ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Člověk by až zamáčk slzu když vidí jaký sračky mají u nás úspěch, koukájí na to tisíce lidí a v "nejvyspělejší" a "nejchytřejší" zemi se ruší takhle skvělý seriály. Škoda, minimálně jeste jednu serii bych si s obrovskou chutí dal. Seriál ovšem není dokonalý, řekl bych že scénáristé si vzali těžké sousto a vznikl z toho spíš rodiný seriál o cestovateli v čase, než vědecko-fantastický sirál o cestování časem. Dost špatně tu funguje, resp. nefunguje efekt motýlích křídel atd... bla bla bla..odstavec chytrých keců. Spoiler..např. záchrana lidí co pak obnoví půl města nebo zachrání před smrtí dalších 6 lidí, nemá na vliv skoro žádný dopad, ale vrznutí si o den dýl má dopad tragický :-) je to sice polemizování, ale myslím že na místě. Druhá věc je, že je nereálný takhle měnit budoucnost před očima stovek lidí a nebýt nikým odhalen atd... Ale jak sem zmínil ze začátku je to spíš rodinný seriál, kde se takový věci daj prominout, naví občas dost zabavné a výborné na odreagování. Kevim je obrovský sympaták a škoda předčasného konce, nekonce. Seriál se rozjíždí dost pozvolna a zhruba posledních 4-5 dílů jsou naprosto fantastický ! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál o cestování časem. Ze začátku kvalita jednotlivých dílů sice kolísá, ale od nějakého 7. dílu to nabere úžasné tempo a už je to jenom lepší. Kevin McKidd je navíc dostatečně charizmatický, takže seriál utáhne. Je proto škoda, že byl seriál po 13. dílech zrušen. Byl tu totiž potenciál alespoň pro jednu sérii a navíc to nemělo ani pořádné zakončení. I tak ale tahle malá seriálová jednohubka potěší. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A další letošní seriál, je jich jako máku. A kvalitních je jako máku taky. Journeyman mezi ně patří a jen je škoda, že zůstalo u jedné sezóny. Druhá se neplánuje a slušelo by se říci, že Journeyman by si ji zasloužil. Kevin McKidd charisma pobral dost, vyměnil hábit za oblek a ať už se vyskytuje v historickém Římě nebo jestli cestuje časem aby někoho zachránil, roli mu věříte. Scénáristé odvedli kus práce a poslední čtyři díly stojí opravdu za to. Když už nechcete ztrácet čas celým seriálem, na poslední čtyři epizody byste si čas udělat mohli. Mimochodem Journeyman má nejspíš nejlepší úvodní znělku a titulkovou sekvenci nového milénia (vyjma House samozřejmě). ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo serialov, ktorý sa hrá s časom. Pútavý príbeh, prekvapilo ma ako tvorcovia prepojili dve z hlavných postáv Dana a Liviu. Posledné asi 3 diely stáli za to (najlepšie keď sa zo syna stala dcéra) a potom menil budúcnosť priamo v akcii a to bol ešte postrelený. Kiež by bolo takýchto seriálov viac... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • Škola, kam chodí syn Dan Vassera (Kevin McKidd) se jmenuje Herbert Wells. Herbert George Wells, pod známější zkratkou H.G.Wells, je autorem známého vědeckofantastického románu Stroj času, který je také o muži cestujícím časem. (formelin)
  • V devátém díle můžemu u Vasserů doma vidět v televizi běžet Futuramu, kterou sleduje jejich chůva Marta. (Pumiiix)

Reklama

Reklama