Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Karda, který nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě u Kardy je na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. A tak se po 25 letech na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neprosperující vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 123)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem peklo. No a dočkal jsem se nudy, občas přerušovanou fórky a nebýt Václava Kopty, jehož jediný "machrovský" herecký výkon se vymykal, bylo by to ještě horší. Často jsem se přistihl, že má dojem, že parta lidí, která viděla kdysi Sněženky, odjela na hory, tam něco předvádí a snaží se, aby to vypadalo, jako z toho filmu. VY JSTE NA MĚ MOC INTELEKTUÁLNÍ. JÁ SE RADŠI VRÁTÍM KE SVÝM VESELÝM HISTORKÁM. Upřímnou soustrast, Michale :o) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem hodně dlouho ignoroval, protože jsem očekával nějakou sračku o tom, jak se všichni po těch 25 letech sejdou a bude to strašná "legrace". Ze začátku film tak opravdu vypadá a při většině pokusů o humor mi bylo až trapně. Už jsem si řikal, že to vypnu, ale najednou tam začaly takový náznaky, že jeden je totální zkrachovalec, druhej je alkoholik, všechny ty spolužačky jsou závistivý slepice a že to prostě asi až tak úplně sluníčkovej výlet nebude. Nicméně všechno to bylo takový nucený, nevěrohodný, scénář šustil papírem... Za totální scénáristickou zoufalost považuju to, že Suchánek hrál Suchánka. Jinak paradoxní je, že v původních Sněženkách mi Suchánek připadal ze všech těch mladejch herců asi nejpřesvědčivější, ale tady byl úplně hroznej. Duchoslav byl otřesnej už tehdy a tady jenom dokazuje, že i po 25 letech je to pořád stejně špatnej (ne)herec. Věrohodnej mi přišel jenom Kopta a Brzobohatý. Potěšil mě vyloženě anti-happy end. Ale na víc jak 2 hvězdy to nestačí. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kdyby na začátku filmu přišel Viki a místo dřepkins zařval "fucking", divák by dostal mnohem větší přehled, o čem tento film vlastně bude. Nova je kabrňák, nedávno jsem poslouchal jejího ředitele, že ČT1 vlastně stojí úplně za hovno, protože má reklamy, díky kterým sice přispívá na české filmy, ale Nova, to je jednička ve tvorbě a podpoře filmů. Pane Dvořáku, neviděl jsem ani jeden film, který přišel od Novy a stál za víc, než vaše seriálová tvorba. Sněženky neporušily staré pravdilo, je to film plný nefungujícího humoru a pseudopsychologických až téměř myslitelských sraček, které nezabodují a celkové úvahy hlavní postav se plácají v kalužích chcanek, které ze sebe dostali jako o 25 let mladší. To je celkem průser, pokud 17ti letá postava nabídne mnohem inteligentnější zamyšlení, než dospělý člověk s dětmi v postpubertálním věku. John už asi spřádal plány na politickou kariéru, jinak si neumím vysvětlit tak nemožný scénář. Režii si pochopitelně musel vyžrat kamarádíček z Novy, proto tento film natočil zcela nezkušený Tauš, který se živý jako rejža pořadu "Hvězdný reportér"... páááni, to je fakt dřina se dnes dostat k točení filmu. Snad si Nova dost nahrabala, aby mohla v televizních novinách udělat reklamu další sračce a pak schrábnout prachy z jejího výdělku. Nouze o takové případy jistě nebude, neboť české sračky v kinech budou stále a nemyslící diváci na nich rovněž.. 15% 21.11. 2010 ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Zatímco se očekává trapná stařecná řachtanda, je to docela obstojná, velice dobře a profesionálně natočená stařecná depka. Chytrý scénář si dělá legraci z postav a jejich představitelů (kdo ví, zda to Jeníčková vůbec pochopila), vlastně i sám ze sebe ("Neopakujeme se trochu?" "Oni si snad pamatujou každou větu, která tehdy padla!"). Ačkoliv je pár momentů zbytečně zabitých, pár postav dost nedůležitých (i když jedna má alespoň zajímavou sviňáckou pointu), byl jsem až nečekaně překvapený, jak je to zajímavý film. Není to legrace jako původní Sněženky. Je to spíš film o tom, že když je vám přes 40, váš život už je úplně jinde a můžete se snažit jak chcete vrátit se do mladých let, nebude to fungovat. Jak říkám, depka. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no nebylo to až zas takové zlo, jak jsem se obával... největším mínusem filmu je paradoxně ta spousta hlášek z jedničky, které tam byly vtipné, ale zde jsou znásilněny k povinnému smíchu, no jako pěst na oko... co se týče hereckých výkonů, nejvíc mi vadila trapná jeníčková, ta už by to fakt měla zabalit... ale dost k negativům, jako plus nutno vyzdvihnout zajímavou kameru, příjemnou klavírní hudbu a pár opravdu vtipných scén... snímek nijak extra povedený, přesto koukatelný a návštěvy kina nelituju... ale ani ji nijak zvášť nedoporučuju... takže 50%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Samu sebe si v roli lyžařské instruktorky zahrála Kateřina Neumannová. (hippyman)
  • "Sneženky a Machry 2" se snažil Jan Antonín Duchoslav, představitel Vikiho, zrealizovat několik let. (Pumiiix)
  • Ve filmu byla tentokrát použita sjezdovka Javor. (M.B)

Reklama

Reklama