Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (554)

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční krimi opravdu NE. Ale komendie která zachází až k parodii a nenápadně ale přesto s grácíí smazává hranice mezi těmito žánry, určitě ANO. Přesto se Frank MIller neodpoutal od těch akčních/krimi šablon úplně, a to film kazí a diváka mate. Hrdinové, ať už kladní a nebo záporní jsou propracováni do extrému, stejně tak dialogy a scénář. Hrají si s divákem, a předkládájí mu hromadu banalit, které jen tak někdo neustojí. Když se na tenhle snímek člověk podívá v globálu, záměr je jasný a režisér si za ním jde od prvopočátku. Lauria,Johansson a Paulson jsou ve svých rolích opravdu dobří, věřil jsem jim každé slovo. Za mě 70% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Spirit je prdel. Strašná prdel. Což je jeho jediná klika. A pak je teda taky ještě příjemě naivní, což se týká především hereckých výkonů a to je také nesporné plus. A taky nevypadá úplně zle, i když nasvícení občas nemá logiku (postavy jsou světlé na té straně, která je schovaná ve stínu apod.) A zbytek? Režisérská neschopnost Franka Millera je trestuhodná, takže díky bohu za to, co udělal. Taky se mohl brát naprosto vážně a dopadlo by to ještě hůř. Ale upřímně - prvních cca 15 minut je naprosto VÝBORNEJCH a i v průběhu se objeví několik skvělých momentů... A jak se tvářím na pokračování? Víte co, "It allways gets worst, before it gets better!" ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Komix neznám, což je možná moje výhoda, protože mě to nepřišlo až zas tak špatný, sice tomu chybí skoro všechno to, co bylo dobrý na Sin city, jako drsný hlášky, skvělá atmosféra nebo super postavy, kdy hlavní superhrdina je takovej kašpar a jeho maskování je asi tak stejně kvalitní, jako když si Superman nageluje háro a sundá brejle, aby ho nikdo nepoznal, navíc záporák Jackson se taky moc nepoved, ale zároveň to neni ani nijak otřesný, rozhodně se povedla vizuální stránka, ve který bych akorát vyhodil podovodní pasáž, která byla fakt příšerná, jinak to ale nenudí a hraje tedy Eva Mendes a Scarlett Johansson, což už stojí za pozornost. Nicméně Franka Millera bych k tomu režírování radši už nepouštěl, myslim, že je tady vidět snaha to připodobnit kreslenýmu komixu, ale film jaksi potřebuje trošku víc než jen nějakou vizuální stylizaci a dialogy z komixových bublin. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Frank Miler zatím nedokáže ukormidlovat film sám, kdyby nad ním dohlížej Quentin Tarantino nebo Robert Rodriguez, tak by to dopadlo opoznání lépe, ale i přes všechny nedostatky tohoto filmu jsem se bavil, překvapivě dobře. Už jenom kvůli genetickým pokusům S. L. Jacksona si po nějaké době rád zopakuju. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Bral jsem to jako zfilmovaný komiks a bylo to v poho. Pak jsem to zkusil jako film Franka Millera, ano, toho, který udělal Sin City!!!, a byl to průser. Pro optimální zážitek je třeba vytvořit si náladu jako na Burtona (nejlépe Beetlejuice), otevřít všechny dveře vnímání a netrápit se konvencí. Pak to jde. Jinak ne! Fakt!!! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Jména posledních "dvojčat" jsou Adios a Amigos, v překladu ze španělštiny "sbohem" a "přátelé". (Barrymore)
  • V komiksu není Octopus nikdy vidět. Vždy je vidět jen pár rukavic nebo silueta. (Elisebah)
  • Sólový režijní debut Franka Millera. (Elisebah)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama