Reklama

Reklama

Noci v Rodanthe

  • USA Nights in Rodanthe (více)
Trailer 1

Čtyřicátnice Adrienne Willisová vypraví své dvě děti na víkend s otcem, který rodinu opustil kvůli mladší ženě. Ten jí řekne, že by se k nim chtěl vrátit zpět. Adrienne si vyžádá víkend na rozmyšlenou. Má ho strávit v motýlku na pláži v Rodanthe, o který se bude starat během nepřítomnosti majitelky, kamarádky Jean. Jediným hostem je doktor Paul Flanner. Osamělý muž Adrienne požádá, aby s ním povečeřela. Vyprávějí si o svých životech a Adrienne se dozví, že je Paul rozvedený a má dospělého syna, také lékaře, s nímž však již déle než rok nemluvil. Jeho spory se synem vyvrcholily po operaci, při níž nečekaně zemřela paní Torrelsonová. Její manžel Robert a syn Charles žijí v Rodanthe. Paul sem přijel proto, aby je kontaktoval. Dvojice se pomalu seznamuje a společnými silami se snaží zabezpečit dům před blížícím se hurikánem. Během zuřivé bouře se definitivně sblíží. Jsou zamilovaní, tráví spolu čas na pláži, zajdou si na taneční slavnost v Rodanthe, ale ještě předtím Paul navštíví Torrelsona. Čas běží a Paula čeká cesta do Ekvádoru za synem. Adrienne slíbí, že na něj bude čekat. Jejich nečekaně zrozené lásce se však do cesty postaví nelítostný osud. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (134)

Danceboy 

všechny recenze uživatele

Boze vy ste vsetci chudaci co ste tento film skritizovali, a vy si hlavne hovorite, ze ODBORNICI, ste obycajni zakomplexovani magori, neviete ohodnotit skvely romanticky film plny slz...Na co vam su dialogy, to je ten problem, ze sa neviete vcitit do atmosfery a len pozerate ako bezduche bytosti, ktore len hladaju chybicky tam kde nie su, aby ste sup sup mohli napisat kritiku...je mi vas luto ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak romantické, jako spíš kýčovité...Vůbec bych se nedivila, když by pod příšerným scénářem byla podepsaná Rosamunde Pilcher. Podobnost s filmem Milý Johne se nezapře, ačkoliv ten dopadl podstatně lépe. Nesympatická a ( to především Diane Lane) nevěrohodně "hrající" ústřední dvojice. Za co tedy alespoň ty 2 hvězdičky? Pěkné prostředí, nešťastný konec a James Franco, který se sice ve filmu jen mihne, přesto se divím, že roli v nečem takovém vůbec vzal. Ale co já vím...možná až budu za pár desítek let osamělá rozvedená čtyřicátnice, probrečím film se sklenkou vína v ruce a pocitem nespravedlnosti světa na srdci. ()

Reklama

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Když obalíte hovno do celofánu, napíchnete na něj rybářský háček a budete ho prodávat královně, stále jde o onen nevábný produkt. Mám za to, že u NOCI V RODANTHE nemůže vlhnout cílová divácká skupina - tj. ženy po přechodu (jestli vlhnout ještě mohou), protože se nejedná ani o povedený brak, nýbrž vypatlaný kýč, který si hraje na něco víc. 0/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snad bych dal i o hvězdu víc. Jako čtyřicátník, který si také lecos maloval jinak bych měl možná i pro námět pochopení a snad i já bych možná zahořel láskou k Diane Lane, která byla tehdy v roce 2008 ještě stále baba s krásně štíhlounkou postavou. S hurikánem za barákem to mají svůdci lehčí, vyděšené osamnělé ženy se tulí tak nějak automaticky... .-) Nicméně mně ve filmu iritoval a od nyní to už asi tak bude napořád ten komik Gere. Nějak jsem si vybavil mnou nedávno viděné video z pašerácké lodi ziskovky Open Arms (Natažené pracky), která tahá svými loděmi z Lybie do Evropy ekonomické migranty. A ten komik se jednoho takového pašování samozřejmě se štábem fotografů, kteří jeli na pašerácké lodi zřejmě náhodou zůčastnil. Kupodivu ty dobře živené nebožáky se zlatými řetězy na krku a ajfouny v kapse dovezl kamsi do Itálie, místo aby jim poskytl útočiště v jednom ze svých mnohahektarových sídel co jich jen v USA a nejen tam má. A tak mi zážitek dost rušil. Příběh sám je dost uvěřitelný, řadě jinak normálních žen se po tom magickém překročení cifry 40 něco zamíchá v hlavě a najednou zjistí, že ten ( v té době už debil ) se kterým žijí a mají děti je vlastně jakási přítěž jejich nezávislosti a šup s trubcem před úl. Jak to řval Mel alias Williama Wallace při čtvrcení? Freedom ! Naštěstí se tak neděje pokaždé, leč zhusta a to mně krapet děsí. Manžel Adrienne si za to ale ve filmu mohl velkou měrou sám. Film končí velmi dramaticky, ale nebudu spoilerovat. Celé to byla taková klasická americká romance mixnutá do drama, něco ve stylu Vzkazu v láhvi. Tam ale hrála mnou milovaná Robin a Kevin Costner, který zatím neměl potřebu šaškovat jako pomatený sluníčkář kdesi ve Středozemním moři bez domýšlení následků pro starý kontinent. Takže za mně Vzkaz tohle převyšuje o několik řádů ! Dávám tedy jen za 2 zabedněné okenice. * * ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Co udělá žena, které se hroutí manželství? Odejde na malý ostrov, kde si chce v hotýlku na pobřeží srovnat myšlenky a rozhodnout se, co dál. Hotel patří její nejlepší kamarádce, která musí odjet. Zanedlouho přijíždí jediný objednaný host - sympatický doktor. Znají se sotva pár hodin, a už si stačí vzájemně vylít srdíčka. Doktor se dozvídá, že žena žije bez manžela, cítí se osamělá, dcera ji nenávidí...Ona zase zví, že doktor je pro změnu dlouho sám a osamělý, syn se mu odcizil a má těžké deprese kvůli operaci, při níž mu pacientka zemřela pod rukama. Tak si oba vzájemně vyprdolí své chmury a starosti hned na začátku a ruka je v rukávě... Obzvlášť první hodina filmu by se mohla ucházet o titul "nejkýčovitější šedesátiminutovka". Ve druhé polovině dílo přešlo do koukatelného romanťáku, kterému ovšem nasadili korunu divocí mustangové v samotném závěru, kteří nezklamali a přece přišli. Na vlně kýče jakoby se svezla i hudba. A co se hlavních hereckých představitelů týče, Diane Lane byla výborná herecky i žensky. Nevím, proč mne Richard Gere svým hraním nedokáže přesvědčit ani v tomto, ani v jiných jeho filmech. Byť je to sympaťák s velkým S, opět jsem mu příliš nevěřil - ani radost, ani smutek. Ty jeho psí oči mají stále stejný výraz. Věřím, že si film našel své příznivce v řadách naivních romantiků - a tím nechci nikoho shazovat. I já jsem velký romantik, ale jsem zároveň i realista a toto už bylo trochu moc. 40%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana. (monalisa69)
  • Richard Gere a Diane Lane stvárnili partnerov už vo filme Neverná (2002). (executive)

Reklama

Reklama