Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 039)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemohu hodnotit více hvězdičkami, protože ty závěrečné ataky na srdíčka diváků a nejen těch nejmenších mi přišly hrozně prvoplánované a trošku vyčůrané. Kdo má doma psa tak dobře ví, že pes jednou zestárne a nebude tady navěky. Uznávám že tvůrci tyhle stárnoucí melancholické scény natočili velice vkusně a moc hezky s patřičným hudebním doprovodem. Jinak film působí jako komedie možná jen ze začátku a to ještě velice lehce. Snad by se film termínem komedie nemusel ani označovat. Salva smíchu mě tedy rozhodně nepotkala. Owen Wilson předvádí tu svou klasiku a na Jennifer Aniston se krásně kouká. Trošku mi to připomínalo dějově jak jde čas ve filmu Click: Život na dálkové ovládání s tím rozdílem že tady nenechávali tvůrci herce zestárnout. A tak ve scéně kdy Jennifer vleze do bazénu skýtá se nám obrázek na mega krásku na které se nepodepsaly ani tři děti a čtyřicítka na krku :) 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čistokrvný Hollywoood. Tak, ako ho milujeme, a zároveň nenávidíme. Uvedomujeme si, že to na nás používa staré otrepané triky... a aj tak nakoniec bezmocne podľahneme. Záver je brutálna žmýkačka na slzy, bránil som sa zo všetkých síl, ale nakoniec sa hrádza pretrhla a hečal som v kuse asi 20 minút. A to ani nie som veľmi "psí typ". No a Owen a Jennifer by mali niekomu bozkávať ruky aj nohy za tieto postavy. Nemá to ani zďaleka oscarové parametre, pretože oni nie sú a nikdy nebudú oscaroví herci, ale tento film maximálne vyťažil všetko, čo v nich je. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Dvě hodinky uplynou jako voda a vy mávnete rukou nad polopatě servírovaným poselstvím a infantilním plakátem. Ať už psa máte, nemáte nebo jen čekáte na ten správný okamžik, pomohou vám tyhle zfilmované štěkací fejetony ledacos ujasnit. A vlijí vám do žil místy trochu vydřenou, ale spolehlivě návykovou chuť do života. Takže řekněte svým páníčkům, aby vás vzali do kina a dejte pac promítačovi. Zlevněný labrador, který hrdiny sbližuje nejen omotáváním kolem sloupů, už na vás netrpělivě čeká. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takhle emotivní film o vztahu člověka ke zvířeti tu dle mého názoru ještě nebyl. Marley a já skvěle vystihuje veškeré radosti i starosti života se psem. Nejprve je Marley malinké roztomilé stěňátko, kterému Jenn dovolí snad úplně všechno. Owen lituje, že si ho vůbec pořizovali. S postupem času Marley roste a hlavní představitelé začínají řešit starosti ohledně hlídání a výchovy psa. Přijdou děti a Jennifer roli matky, manželky a chovatelky k tomu vůbec nezvládá. Owen má naopak pocit, že Marley je jeho jedinou oporou. Děti rostou, přichází stěhování, rodinná pohoda a z Marleyho je starý pes. Jednou to přijít musí..ztrátu pejska nese celá rodina. Napadlo tenkrát mladý pár, jak těžké bude se s Marleym loučit?...Oceňuji, že se film nedostal na laciný příběh o tom, jak pes působí jednu spoušť za druhou a nakonec je mu to odpuštěno. Naopak přesně vystihuje jeden psí, krásný život. PĚKNÉ. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

počůranej koberec, roztrhaná rohožka, díra u pergoly, okousaná lavička, díra v povlečení, rozkousaná záclona, díra u bazénu, z pantoflí se stala pantofel, díra uprostřed zahrady, okousaný plot, rozlitá voda, díra v pelíšku, chlupy všude, stopy v záhonku, neidentifikovaná kytka, poloviční trpaslík, díra u záhonku, stromeček bez kořenů.. koupě nových misek, roztrhanej obojek, koupě nových hraček, složenka na kousky... no.. nejen Marley ví jak své páníčky potěšit :) kdo by ale těm psím očím dokázal odolat?? když se k Vám přitulí a olízne.. rázem zapomenete na všechno, co psí nezbeda provedl :) ale teď k věci, prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, jak se měří kliše a kýč?? to když už se jednou natočí film o psu.. tak další už má nálepku klišé?? Marley a já přesně ukazuje, že pes není bezstarostná záležitost, je jako dítě :) musíte se mu věnovat.. dát nažrat a vyvenčit mu opravdu nestačí :) dejte mu svoje srdce a on Vám dá na oplátku své.. to je přesně o co tu běží :) nádherný příběh, se smutným koncem, který mě teda jako citové vydírání nepřijde, je to život.. a tohle k němu patří, bohužel ;) odnesly to jenom 4 kapesníčky :) Pokud máte rádi pejsky a proti rodinné komedii nic nenamítáte, Marleyova rodina a jejich život Vás bude bavit :) 90% bez váhání :) P.S. pokud jste si nikdo nevšiml, film není vhodný pro děti do 12 let :) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • John Grogan, autor knižní předlohy "Marley a já", se objevil v jedné epizodě seriálu Znalec psí duše (od r. 2004), když potřeboval pomoc se svým nezvladatelným labradorem, nástupcem Marleyho. (greeneye)
  • Jennifer Aniston (Jenny) nečetla román, dokud nedostala do ruky scénář. Nejprve však roli odmítla, protože film o psovi považovala za nezajímavý. (Geriel)
  • Marleyho hrálo celkem 22 psů. Nejmladšímu bylo teprve 6 měsíců, nejstaršímu 14 let. (Dines)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama