Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh psa který možná začal obyčejně ale po čase se z něj vytvoří legenda se vším všudy.Viz když o něm každý vypráví svůj příběh tak si něco přimaluje.Připomínalo mi to jeden film s dračkami(ženy které v minulosti za krutých mrazů v zimě draly společně peří a rozprávěly nabylo rádio ani tv)Herecké výkony,famózní režie,interiéry a všemu vévodil scénář.A nezvykle dobrý dabing.Jó to byly časy.Kdy herci dbali na kvalitu a ne kvantitu.Obzvlášť mě dostal příběh který vypráví (jméno nevím)chlapík kterému padla do oka sestra u doktora a záminky se kterými se dostával do její blízkosti.Samozřejmě posloužil Red :-))))Tak vás nedostane ani tv se Silvestrem.To vám garantuju.A souboje Reda s kocourem to jen tak někdo nevymyslí a nepodá . ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

"Určitý druh psa může udělat spoustu dobrého v osamělém městě." Do neveselého života horníků v důlním městečku někde v západním cípu austrálie vstoupí pes, kterého si všichni oblíbí a osamělé místo se díky němu promění v pravou komunitu. Prvních dvacet minut má našlápnuto na jeden z nejlepších feel-good filmů co se dá vidět. Má to tempo, příjemně vtipné a zábavné postavy. Ale potom co sebe film vymáčkne na začátku maximum a přestane být tak vtipný, zbývá jenom průměrná rodinná podivaná, na kterou se zapomene docela rychle. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf! ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Putavy a dojemny pribeh Australskeho zvieracieho narodneho hrdinu nenecha nikoho chladnym kto ma rad zvierata. Typicka australska cervena pust, ako sa hovori "in the middle of nowhere". U mna este okrem vyrozpravaneho pribehu zabral aj soundtrack, teda hlavne tych par hlavnych ktore tu sadli ako rit na serbel. Dalsi plusovy bod u mna je za lokalitu, ktoru by som rad navstivil a aj za tu ktoru som uz navstivil (nedaleke Ningaloo, Coral Bay) a kde podla pribehu Red Dog hladal svojho pana. A kedze je film zalozeny na skutocnom pribehu, tak ta pametnikova socha je skutocna a dodnes sa nachadza v mestecku Dampier. Na tento film nadvezuje aj volne pokracovanie TRED DOG: TRUE BLUE (2016) - to je sice v chronologickom poradi treba zaradit pred RED DOG (2011), no sledovat fimy treba v tom poradi ako boli sfilmovane. Fetch TV - Movie Box - 21.10.2023 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tulák z dampierských plání. Často se nadýmající, autority ignorující, náruživý stopař (ne v tom pravém psím slova smyslu) a nezištný architekt lidských osudů. Když se o někom vyprávějí vzkazky už za jeho života, stává se legendou.. Po technické stránce to sice stojí za kočku, ale sálá z toho lidskost a pozitivní energie. Bylo vaše srdce kdysi atakováno němou tváří, čekající na Gerea, jenž nečekal heart attack? To samé umí i australský rudý gentleman.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama