Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Jurského parku a filmů o cestování v čase , takže ten to seriál je vážně pro mne to pravé . Kvalita jednotlivých dílů je trochu kolísavá , je i vidět že tvůrci neměli nijak závratný rozpočet . Ale i přesto mne každý díl pobaví skvělým humorem a napínavou akcí . Nikdy před tím bych neřekl že ve mne budou hrůzu vzbuzovat evidentně počítačové potvůrky . Skrátka mi to sedlo a patříto k malé skupině seriálu na které se vždy velmi těším ! ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Asi to nemá cenu srovnávat, ale kterákoliv dinosauří scéna ze 17 let starýho Jurskýho parku strčí celej Pravěk útočí do kapsy :) Nápad s "portály" do jiného časoprostoru není moc originální, ale dalo se z něj vytěžit daleko víc, hlavně kdyby ve filmu hráli zkušenější herci a né jen nějací ochotníci, modelové a rádoby zpěvačky. Akční scény působí směšně. Kdyby se tvůrci nepouštěli do sci-fi a natočili radši další dokument, udělali by líp. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem se kdysi dostal náhodou, ale jsem za to rád. Dinosauři mě bavili vždycky a nápad s anomáliemi mě zaujal. První tři série byly skvělé. Bohužel poslední dvě už tolik ne. Seriálu ublížilo časté střídání postav. Nejvíce mě zamrzel odchod profesora Cuttera. Danny jako náhrada ale obstál. Bohužel pak odeškla Jenny a mezi sérieme Sarah. Bohužel nové postavy už mě tolik neoslovily, s výjimkou Emily. Také zápletka posledních dvou sérií nebyla až tak dobrá. Série 1 - 90% Série 2 - 100% Série 3 - 100% Série 4 - 76% Série 5 - 76% ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

První dvě série opravdu super a skoro i na 5 hvězdiček, ale ta třetí hodně pokulhává, hlavně kvůli tomu, že se zbavují hlavních hrdinů. Aspoň že Ben Miller zůstal, bez něho si to jde těžko představit. Podtrženo shrnuto není to úplně dokonalý seriál, hlavně efekty vypadají docela trapně, ale je to jediný nekomediální seriál, který mě pohltil, protože já rád prehistorické potvůrky. (7/10) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý seriál. Já jsem ho zkoukl spolu s Terra nova. A tenhle se mi líbil o něco více. Jde o to že zatímco v Terra nova byly dinosauři spíše vedlejší tak tady jsou hlavní a v každém díle se objevý nějaký nový, takže pokaždé mi má co nabídnout. Efekty třeba nejsou tak dobré ale je to daleko větší zábava. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Scény z období pozdního permu, do něhož se otevře anomálie v epizodách Leapin' Lizards (2007) a Future Foe (2007), se natáčely na Kanárských ostrovech. Zdejší porosty borovice kanárské rostoucí na vulkanickém substrátu se podle mnohých studií skutečně podobají ekosystémům z tohoto období mladších prvohor, jelikož tehdy probíhala na severní polokouli rozsáhlá sopečná činnost a navíc se i poprvé celosvětově rozšířily jehličnany. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama