Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuličky jsou komediální povídkový film o tom, jak ženy manipulují s muži. O drobných vydíráních, o pláči, o slzách, o schopnosti se obětovat pro vysněný cíl, o sexu ve službách, o tom jak využít empatie. Začíná to už v dětství na hřišti a nekončí ani po smrti. Postupem let se ženský mechanismus manipulace rozvíjí, formuje, zraje až dospěje k dokonalosti. Jednotlivé příběhy se odehrávají na techno-party i na katolické faře a završují se ve spokojené domácí rutině dvou starých lidí, kterou už nemůže narušit nic – ani smrt. Povídky o ženách různého věku a životního stylu dohromady složí příběh celého lidského života, který byl díky manipulaci s druhými prožit podle plánu a zároveň ze stejného důvodu promarněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Kuličky. Poměrně zajímavý počin na jehož projekci jsem se dostal víceméně náhodou a rozhodně toho nelituji. První povídka krátká, ale výstižná, třetí velmi zábavná, ale taktéž pravdivá, především však velmi zábavná a ta čtvrtá, smutná, ale neodkladná jako její téma. A teď k povídce druhé (ne nezapomněl jsem na ni), která ve mně vzbudila asi nejvíce dojmů, tedy víceméně těch negativnějších. Příliš expresivně a řekněme "starokonzervativně" vyjádřená mládež, která neustále pije, fetuje, sexuje, poslouchá jen techno a je neuctivá ke školním profesorům a vůbec všem dospělým mi přijde jako hodně neblahé a trochu hloupé zkreslení, ač podstata příběhu je velmi zajímavá. (FNR Písek 2009) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát a musím říct, že Mravní imperativ mě naprosto dostal. Znám ženy tohoto typu, které vždy dostanou to co chtějí. Když zlomí i faráře jen proto, že je to výzva, její kamarádka už je fakt zoufalá- Chtěla jsem jí ukázat, že my obyčejní kluci a holky, jsme šťastnější. Na škole mi přebrala kluka, přefikla předsedu maturitní komise, tentokrát jí to prostě nesmí vyjít! - Ale těmto (jak už někde v komentářích bylo) "predátorkám" to vždycky vychází. Hnány představou, že jen hledají opravdovou lásku, vyberou si vždycky tu nenevhodnější oběť a pak brečí, že to nevyšlo a skočí na další, aby se z toho dostaly. Povídka to krásně rozehrává, zradu kněze v komunitě, snahu komunity zachránit svůj pracně vybudovaný svět, pragmatickou reakci církve, ketrá je především institucí, i návštěva, velmi poučná, u evangelického kněze. I já jsem v té chvíli pochopil význam celibátu, když manželka diktovala knězi kázání rovnou do notebooku. Vytržené z reality? Ano, ale ne vytržené ze života. Pomalu ale stárnu je naprosto brutální (pro mne) vykreslení partnerského teroru staré paní vůči manželovi. Její sebestřednost, návyky a zhrzenost ze sebeobětování vede až k tomu, že ani nezaregistruje manželovu smrt a jede si dál ve své sebelítosti. Strašlivé. Zbytek povídek nepřekračuje průměr, ale stojí také za vidění. Originální to není, ale chytré, propracované a zábavné je to velmi. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Žádná šokující manipulace se ve filmu nekoná,očekával jsem od Kuliček přece jen víc.Takže hodnocení filmu samotného průměr.Co však pro mě šokem bylo, byla mizerná technická kvalita obrazu i zvuku,kameramani, kteří byli na toto hned 2, jak jsem si všiml v titulcích, natáčeli nejspíš mobilním telefonem s upatlanou plastovou čočkou.... ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2009 Ačkoliv byl tento film v kinech už asi dva roky, já jsem ho shlédla až na festivalu ve Varech. Nevěděla jsem o něm téměř nic, snad jen to, že je to český film a mnoho mých přátel na něj mělo rozporuplné názory. Na začátku filmu mě trochu naštvalo úvodní intro ke třem příběhům - svatba dětí atd., ač to kino rozesmálo, mě se to rozhodně vtipné nezdálo (a nejhorší na tom je, že jsem to intro pochopila až večer, když jsem si v programu přečetla, co to vlastně mělo metaforicky znamenat... Možná jsem blbá, ale já jsem v tom na první pohled opravdu neviděla to, že ženy manipulují chlapama, a to jsem taky ženského pohlaví...). První příběh celkem vtipný (ten slovník... "ty pičo jedna vole kurva..." - netřeba komentovat, ale sem se docela hodil), jenže pointa se dala předpokládat, bylo to vlastně celkem jasné už tak od třetiny příběhu. Takže překvapení skoro žádné. Druhý příběh už byl mnohem zajímavější a opravdu jsem byla zvědavá, jak to vlastně skončí. Vezme si kněz ženskou, která ho skoro znásilnila (dejme tomu, no ;-)). Výborně a vtipně zahrané a hlavně dokonalé dialogy. Už kvůli tomuhle bych si pustila Kuličky znovu. No a nakonec třetí příběh. Neskutečně sympatický hlavní "hrdina", starý umírající dědeček. Nemůžu si pomoct, ale tenhle třetí příběh mi přišel nejvíc milej, úsměvnej, prostě takovej "hodnej" a opravdu ze života. Celkově se mi Kuličky líbily a docela mě překvapily, konečně něco trochu jiného, než většina českých filmů! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Prací na celovečerním filmu doposavad nepolíbená Olga Dabrowská nelichotivě staví ve čtyřech generačních povídkách, dle úsloví „za vším hledej ženu“, něžné pohlaví do rolí muži manipulujících loutkohereček. Pohled genderově nevyvážený, pohled odvážný, pohled jedním směrem. Z mé strany určitě nic zásadního proti. Všichni víme, kdo je oním pověstným krkem, který otáčí hlavou………..po filmařské stránce však nic světoborného. Každopádně uvidíme, na koho začínající režisérka ukáže prstem příště……kuráž jí zřejmě nechybí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama