Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, já opravdu dávám filmu od Kevina Smitha plný počet! Red State je skvělý film, který v 90 % své stopáže vám ukáže fanatiky, kteří dělají špatné věci, (ale mají na to výmluvu - Bibli a Boha) aby vám v posledních 10 % své stopáže ukázal agenty, kteří… dělají taky špatné věci (ale mají na to výmluvu - zákon). Možná nejkomplexnější film Kevina Smithe, kterému, troufám si tvrdit, se ještě dlouho nedostane takového uznání, jaké by si zasloužil. Kevin konečně dospěl, rozhlédl se a napsal scénář o dnešním světě plné strachu. A je jedno, jestli to je strach z fanatiků či agentů… Je mi jasné, že přední fanoušci tohoto režiséra zde budou brečet "to není vůbec Smith", ale to mi je jedno. 100 %. P. S. Už chápu, proč Tarantino prohlásil: "I fucking LOVE this movie!" ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Paráda! Konečně si zase můžu hodit horor do své topky. Ale není to čistokrevný horor, to ani náhodou. Je to směska všeho možnýho: náboženství, krimi, akční, teenage, trochu exploitu. Prostě mišmaš, který zde mnozí kritizují, ale mě to sedlo do nálady parádně. Strašně mile mě potěšila ukecanost filmu, absolutní nepředvídatelnost a možný reálný rozměr. Do dokonalosti mi schází více napětí, nějaká mrazivější hudba a asi i lepší finále. Hodnocení = 75% ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Je to jiný Kevin Smith. Sešel z cesty :) A to je potřeba si uvědomit, a nečekat nic, na co jsme od něj zvyklí. Scénář se snaží stále překvapovat, a byla by škoda cokoliv vyzradit. Určitě se nejedná o Smithův nejlepší film, ale odvaha takhle radikálně odbočit ze zavedených kolejí, podle mě korunovaná úspěchem, stojí za pozornost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hodně málo zajímavý a přesto převelice orginální snímek o tom, jak silně se dá věřit, který na mě mnohem více zapůsobil po stránce komediální než po stránkách ostatních. Nevím jakým stylem byl film točen, ale přišlo mi to, jako by neměl vůbec žádný scénář a režisér vymýšlel zvraty na place, protože se zde velmi často a velmi výrazně odbočuje od tématu a jsou zde obrovské žánrové skoky. Bohužel se mi příliš nezamlouvala amatérský kamera a ani amatérské výkony. Obě věci jsem zde shledával úmyslné. Na tomto filmu oceňuji 2 věci. Nadhled a orginalitu. Zbytek mi skutečně neměl co říct. Takže 2* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)
  • Jedná se o nízkorozpočtový horor. Náklady na speciální efekty stály jen 5 000 dolarů. (virus10)
  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama