Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu komorní, levný, relativně malé scény, málo herců, to je tak všechno, co ho spojuje s nějakou předchozí Smithovou tvorbou. Čekal jsem, že do hororu zabuduje nějaký ten svůj vulgární humor, toho jsem se nedočkal. Sekta je sice vykreslena dobře, opravdu úchylaci, kterých by se člověk bál, ale vždycky, když už se mi Red State začínal líbit, to zkazila nějaká následující scéna, třeba hysterický, plačící šerif. Je to celé takové neucelené, bez pointy, každou chvílí se klade důraz na jiné postavy, absolutně nevím, co si o tom mám myslet. Neutrálních 60% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Smith ty křesťany asi fakt nemá rád (viz DOGMA)... ;-) Pulpová multižánrová (ani omylem to není čistý horor) hříčka snažící se o společenský přesah (a ne pouze o jeden!). Zábavná, velmi svižná (skvělá kamera a střih v akčních scénách) a s rychlým, nepředvídatelným a sympaticky nekompromisním vývojem událostí. Po nevýrazných POLDECH další hodně netypická 'smithovka', ale za tuhle se můj oblíbený kultovní tvůrce nemusí vůbec stydět. 70 - 80 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOTO JE DEN, KTERÝ UČINIL HOSPODIN, JÁSEJME A RADUJME SE Z NĚHO“....... /// mysleli si kluci, když našli ženu, která je chtěla vošukat všechny tři najednou. Teď už není důležitý, kdo si chtěl vzít prdel (Billy), ale to, že trocha toho ,,ďábelskýho“ vzrušení dá zapomenout na keci o šuku (za sekundu ucejtíme kundu) a nastane období hemzů o Bohu. A aby toho nebylo málo, změní se horor ve válku policajtů s teroristy. Neztrácíte se v tom? Proč, že? Je přece fajn, když se nabídka kvalitního sexu změní v sadismus. “Bolestněji nad zub hadový jest míti dítě nevděčné!" Klekni na kolena a pros Boha o odpuštění! Prostě se to celý zamotává a vlastně je docela zábava, když kulky trefujou svý cíle. Je z toho cejtit ironie až ke mě domů, ale je dost možný, že pravověrní budou zklamáni. Já oceňuju, že mě baví jak keci o vagíně, tak keci starýho poldy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film plnej veršů a žalmů. 2.) Nesnáším homosexuály. 3.) Prej Smith řízlej Coeny – je to možný? 4.) Thx za titule ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! Od ukončenia filmu ubehla hodina a ja sa stále smejem. Bolo to bizarné, originálne a vo svojej podstate veľmi smithovsky zábavné. Budí to dojem nekoncepčnosti, akoby Smith písal scenár štýlom "kedykoľvek čokoľvek", ale práve preto je to dokonale nepredvídateľné a (pre mňa) tým pádom... nuž áno, strhujúce. Parks a Goodman dokonalí, akcia veľmi dobre natočená (čo je prekvapenie vzhľadom na mizerné akčné scény v Cop Out) a keď zazneli trumpety, šiel som do kolien. Skvelá vec, ktorú mám chuť pozrieť si znovu. Jeden z najlepších Smithových filmov, ktorý si väčšinu "klasických smithoviek" dáva na olovrant. "Shut the fuck up!!!" ;-DDD ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith měl film v plánu už dříve. Nabídl ho bratrům Weinsteinovým spolu se scénářem filmu Zack a Miri točí porno. Ti ho ale odmítli, protože by prý ponurý scénář nezaujal diváky. (virus10)
  • Film je první Smithův snímek, který není komedií. (Vlado666)
  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama