Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Smithův pokus do pro něj neprobádaného žánru nakonec skončil plichtou. Po řemeslné stránce se tomu nedá nic vytknout, protože za ten malý rozpočet se to už z tohodle hlediska už asi líp natočit nedalo. Některé scény jsou správně atmosférické (všechny scény s Parksem), herecky je to taky nečekaně dobré, střílí se tu překvapivě taky dost a nemilosrdné odpravovaní postav mě hodně potěšilo. Bohužel, po scénáristické stránce už to tak slavné není. Kevin Smith toho totiž chce říct zdánlivě hodně, ale kvůli přehršelu témat a motivů neřekne prakticky nic a jeho rejpání do náboženských fanatiků, policie atd. vyplyne do ztracena. Navíc zde ani nemá člověk komu fandit, protože většina postav jsou, i když naprosto úmyslně, slizký nesympatický svině a jenom postava Johna Goodmana nabírá ty kladný body. Ty vlastně nabírá i Kevin Smith, protože je docela dobře, že po nic moc Poldech zkusil trošku něco jinýho. Zvláště když to vůbec není průser. 60% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Paráda! Konečně si zase můžu hodit horor do své topky. Ale není to čistokrevný horor, to ani náhodou. Je to směska všeho možnýho: náboženství, krimi, akční, teenage, trochu exploitu. Prostě mišmaš, který zde mnozí kritizují, ale mě to sedlo do nálady parádně. Strašně mile mě potěšila ukecanost filmu, absolutní nepředvídatelnost a možný reálný rozměr. Do dokonalosti mi schází více napětí, nějaká mrazivější hudba a asi i lepší finále. Hodnocení = 75% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní režisér přisprostlých komedií o sexu a Star Wars Kevin Smith se buď pokoušel natočit smrtelně vážně míněný akční horor ve stylu vyvraždovaček Roba Zombieho nebo se chtěl vysmát všem církevním hodnotám a pobožným bláznům, kteří se nechávají vést bohem. Každopádně vznikla krvavá podivnost, kterou budu ve Smithově filmografii rázně přeskakovat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Red State má smůlu v tom, že dvě hlavní divácké skupiny, které se na něj budou chtít podívat, nemá velkou šanci zaujmout. Fanoušci Kevina Smithe mají jeho filmy rádi především kvůli humoru, nikoli kvůli ideologii. Smithovská kritičnost vůči všemu možnému je podle očekávání přítomna v míře vrchovaté, film nedělá kompromisy. Humor tu je ale jenom ve stopovém množství - například když se nad nějakou postavou pobaveně uchechtnete a řeknete si "heh, to je ale svině". No a hororoví konzumenti tu toho pro sebe taky moc nenajdou. Ale pokud dokážete ocenit vynikající technickou stránku, důmyslnou stavbu příběhu, střídání žánrů (nejpřesnější popis - nábožensko-politický dramatický thriller s akčními pasážemi a špetkou exploitačního hororu) atd., budete spokojeni. Red State sice nakonec není ve své výpovědi nikterak objevný či geniální, ale v době, kdy z filmů ideologie téměř zmizela, jsem rád i za to málo (přestože nemůžu říct, že bych se pod jeho kritické vyznění podepsal). ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný, odvážný, inteligentní (a poctivě napsaný), výtečně zahraný, svěže natočený a hlavně zlý, zlý, ZLÝ FILM. Kevin Smith změnu žánru ustál se ctí, přičemž v případě tohoto filmu se jedná vlastně hned o dvojitou změnu - z jeho tradiční komedie na progresivní variaci na teenage horor, která se zase v polovině transformuje v akční film - v tomto případě taktéž neobvyklý. Velká spokojenost. P.S.: Michael Parks je boží. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)
  • Film nemá žádnou hudbu. Celý soundtrack se skládá z písní zpívaných přímo ve filmu. (montana_cz)
  • Rodina Cooperů je inspirována Americkou církví "Westboro Baptist Church" vedenou Fredem Phelpsem, která je známá zejména pro své homofóbní ideologie. (DanteZ)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno