Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kevinu Smithovi se povedlo něco nevídaného, když si v jednom snímku stihne zahrát na Michaela Moorea, udělat si sám ze sebe legraci, pomrkávat na filmové nadšence kteří mají něco málo nakoukáno, a k tomu ještě solidně pobavit a držet publikum v téměř permanentním napětí! Vážně chyběli už jen ti čtyři jezdci apokalypsy a efekty za desítky miliónů dolarů na konci, abych vypálil i tu poslední hvězdu! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pestrý příběh ladně střídá i těžko kombinovatelné filmové žánry, přelévá vývoj příběhu z jedné postavy na druhou a rozepisuje charaktery jen proto, aby nás dovedli k těm dalším. Nejde tak o horror, filozofování nad náboženskými sektami, ani policejní drama, je to zkrátka všechno pospolu v přirozeně kompaktním celku. Zajímavě vyznívající koncepce filmu potěší, žádná z přísad výsledného mixu nepoleví a nenudí, naneštěstí ale taky žádná zvlášť nevyčnívá a film zůstává tím, pod čím jej Smith uvedl – fajn počinem bez zvláštních ambicí. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Až zas tak jiný Kevin Smith to nebyl. Téma Boha, ďábla a fuckování za každým druhým slovem si protlačil i sem a vlastně jsem se docela nasmála. Michael Parks coby charismatický, užvaněný vůdce sekty je výborný. Trefně nám to v závěru shrnul Johna Goodman: "Lidé se chovají divně, když si myslí, že na to mají právo. Ale dělají ještě horší věci, když jen slepě věří." Tyto zjevné pravdy mají větší problém vstřebat Američané se svým sklonem až fanaticky propadat náboženství, nás to až tak moc nerozseká, s takovými prdlouši by si naštěstí většina z nás hodně rychle vytřela prdel. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, já opravdu dávám filmu od Kevina Smitha plný počet! Red State je skvělý film, který v 90 % své stopáže vám ukáže fanatiky, kteří dělají špatné věci, (ale mají na to výmluvu - Bibli a Boha) aby vám v posledních 10 % své stopáže ukázal agenty, kteří… dělají taky špatné věci (ale mají na to výmluvu - zákon). Možná nejkomplexnější film Kevina Smithe, kterému, troufám si tvrdit, se ještě dlouho nedostane takového uznání, jaké by si zasloužil. Kevin konečně dospěl, rozhlédl se a napsal scénář o dnešním světě plné strachu. A je jedno, jestli to je strach z fanatiků či agentů… Je mi jasné, že přední fanoušci tohoto režiséra zde budou brečet "to není vůbec Smith", ale to mi je jedno. 100 %. P. S. Už chápu, proč Tarantino prohlásil: "I fucking LOVE this movie!" ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem na tom jako uživatel ricci.s. Církevní filmy jsou pro mě utrpení a to hlavně kvůli těm pánbíčkářskejm žvástům. A tady tomu nebylo jinak. Red State je pouze další variací na filmy o sektách. Tahle sekta je silně zaměřená proti teplomilům. Takže co film Red State může nabídnout? Spoustu nudnejch keců, dlouhou a nudnou přestřelku a náznaky komedie ( nebo co to bylo ) a trapnej závěr. Jedna hvězda z milosti za asi dvě povedený scény. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen za 25 dnů. (virus10)
  • Film je první Smithův snímek, který není komedií. (Vlado666)
  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama