Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

MissyRock 

všechny recenze uživatele

Zvrhlá, agresivní, anarchistická, surová, brutální.... ale opravdu zajímavá a fascinující podívaná ponuře natočená, kterou doprovází jedinečný výběr skladeb. I když jsem v některých pasážích měla chuť film vypnout, neudělala jsem to, za což jsem ve výsledku vděčná. A ne, nechtěla bych mít nic do činění s Big Dickem... :D ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost, který se mi přesně trefil do vkusu jedné z mých osobností a i do mého zvráceného smyslu pro humor, který se často snažím skrýt (urážky menšin a citlivých skupin, pubertální fóry podané extrémním a monstrózně vtipným způsobem, absolutní absurdita, černý humor, umělecká trapnost). K tomu je film podpořen vynikající muzikou a velmi zábavným koncertem (slovy režiséra: "Ty nejlepší songy z těch hrozných") dokonale zesměšňující ony archetypy hardrockových koncertních rubaček. Navíc se film nevyhýbá vizuálním a dějovým experimentům a dokonce se snaží i řešit důležité otázky (zejména pak ovlivňovaní slaboduchých osob). Tenhle film nemůžu doporučit citlivým dívkám a ženám a rozhodně ne gayům. Spousta lidí ho odsoudí, spousta lidí ho bude milovat a já jen doufám, že se mi ho ještě někdy podaří spatřit (podařilo). ()

Reklama

geklon

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně...víc než ve filmech na vlastní oči, ale tohle je extrémně znepokojující. Asi pro to, že takovýhle život lidé žijí. Někteří. Ale nikdy jsem s tímto způsobem pomalého umírání nebyl konfrontován v takhle extrémně neutěšené formě, né na plátně. Všechno se zdá jako naschvál vyhrocené do naprostého extrému, ale funguje to. Jsem naprosto drcen každým záběrem. Na co příběh, když stačí velehnus formou civilizační genocidy, kde si respekt získá každej půlmetrovej čůrák...Na mě až moc sebestředný. Muzika na výbornou.....a kde jste byli Vy když zabili krále Boudewijna? ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Prasata belgický! Hnusný! Perverzní! Ujetý! Krev, plešatá matka, buzeranti, obří penis, nadávky, bitky, zvrácenosti, chlast, drogy, mrtvý dítě, sex, zvracení...ale nějakym způsobem to dohromady stvořilo kvalitní film. Na pět hvězd to neni, páč je to na mě asi až moc chytrý, protože jsem to nepochopil. Třeba někdy, jestli se na tuhle prasáckou dobytčárnu dokážu podívat znova. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Málokterý film se do mého zvrhlého filmového vkusu dokázal trefit tak přesně, jako tenhle originální bezskrupulózní úlet (což sice neznamená, že by zároveň hned patřil k tomu úplně nejlepšímu, co jsem kdy viděla, ale rozhodně se to dá brát jako nemalý plus). Domácí projekce za sychravé podzimní noci vážně potěšila. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)
  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama