Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Režisér Koen Mortier natočil drámu v ktorej vystihol psychológiu postav pomocou kreatívneho filmového postupu. Celý čas som mal pocit, že sa pozerám na klip. Viacnásobne prestrihávanie jednej a tej istej udalosti najviac intenzívne pôsobí vrámci strihu keď boli na koncerte. Práve tu vďaka chaotickej kamere a rýchlemu strihu máme pocit zachytenia reálnej udalosti a pocitu, že práve tak sa človek cíti, keď je na takomto mieste. Tmava pochmúrna farebná tonalita celého filmu len dopomáha na umocnenie filmového žánru. Mne sa osobne tento snímok páčil už len vďaka tomu, ako famózne pracoval s nápadmi a taktiež v akých kulisách, a miestach sa dej odohrával. Belgičania nakrútili vlastný svojsky trošku drsnejší Trainspotting. ()

MissyRock 

všechny recenze uživatele

Zvrhlá, agresivní, anarchistická, surová, brutální.... ale opravdu zajímavá a fascinující podívaná ponuře natočená, kterou doprovází jedinečný výběr skladeb. I když jsem v některých pasážích měla chuť film vypnout, neudělala jsem to, za což jsem ve výsledku vděčná. A ne, nechtěla bych mít nic do činění s Big Dickem... :D ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám vyjímečnej film. Absolutně svůj film. Něco tak drsnýho, hnusnýho, zvrhlýho a ujetýho jsem ještě neviděl. A rád se na to podívám zas. Všechno je tam naopak, nic tam není normální. Hej to se nedá okecávat, to se musí vidět. Já su z toho úplně nadšenej a jsem rád, že se ještě točí takovýhle filmy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

No do prdele! To je zase jednou šílenost! Tři handicapovaní hudebníci, (kytarista, kterej je hluchej, další kytarista/zpěvák nemůže pořádně mluvit, protože šišlá a basák, kterej má postiženou ruku) hledají do své kapely bubeníka, musí být ovšem taky postiženej, tak si najdou bicmena, kterej ale neumí hrát na bicí. Když jsou komplet, tak si dají název The Feminists a jejich hit Mongoloid je fakt "uchylně postiženej". To jen něco málo k ději. Ve filmu uvidíte tu nejhorší lůzu, okraj společnosti, plný fet´áků, buzerantů, násilníků a neskutečně ujetých postav, jaké si jen vůbec můžete představit. Dialogy typu - "Smrdí mě kunda jak shnilá ryba", nebo - "Už bys neměla ukazovat návštěvám tu svoji vykotlanou krysu (rozuměj vagínu) jsou zde na dením pořádku. Nebo zpěvák šoustá basákovu matku a další další olpzlosti, to se hned jen tak nevidí! Zvláštní je kamera, nebo nějaké záběry jdoucí pozpátku, nebo když se bubeník Dries s Big dickem ocitnou uvnitř "vykotlané krysy", no zkrátka hodně haluzovej film! No a jestli chcete vidět padesáticentimetrový péro v klidu, tak neváhejte a Big dicka (tak se jmenuje jedna z postav) si nenechte ujít. Posledních 20 minut je jak utržených ze řetězu! ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zábavný film s několika zajímavými postavami se zvrhne ve zběsilé cupitání (jízda bych tomu neříkal), kde je každý člověk určitým způsobem alespoň trochu magor. Občas se sice vyskytne nějaký zajímavý či dokonce zábavný prvek (např. zde tolik opěvované půlmetrové péro:), ale místo plnohodnotného děje jsou jen scénky plné buď násilí (to většinou), nebo sexu. Kdyby to celé o něčem bylo, bylo by to fajn. Bohužel, hlubší myšlenka chybí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)
  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Middelkerke a Ostend v Belgii. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama