Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Raději prožít další desetiletí s 90210, než s tímto klonem O.C. Ačkoli? Partička mladých (začínáme v polovině střední a zvesela pokračujeme už třetí rok na výšce) a jejich věčné zápletky každý s každým jsou zřejmě nutným zbožím. A proto taková show funguje jako fantastická výkladní skříň aktuálních módních trendů a pak už je vlastně úplně jedno, jestli si otevřete katalog nebo zapnete televizi. A také proto se tady tak báječně vyjímají No Doubt. Herecky tu nijakou omladinu naštěstí dotahuje Kelly Rutherford, stará známá veteránka z Melrose Place, blahé paměti, a také Mädchen Amick, královna Městečka Twin Peaks. Vše se točí kolem modelkoidní Sereny a párem show jsou Chuck a Blair. Zajímavé příběhy má Taylor Momsen. Takže nakonec je z toho i nechtěné guiltko. 6. série ve zkrácené verzi aktuálně spěchá do finále. Kdo si vezme koho? O to tu nikdy nešlo. Podstatné je, co bude mít kdo na sobě. A v tomto Serena opět nezklamala. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Kdo ví , pochopí. To co mezi sebou mají Blair a Chuck mi dalo úplně nový smysl, odpovědí a pohled na lásku. U dílu ani nedýchám, pláču a prožívám to s nimi. Nemám slov...Nehledě na to že od 3.série pro mě tento seriál v tomto žánru nemá konkurenci. Každá postava se každým dílem vyvíjí jinak a nikdo nestojí na mrtvém bodě. Takový podrazy a skandály a intriky co jsou zde, to hodně dlouho nikde neuvidíme. X.O.X.O ()

Reklama

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Co to sakra je? Samý fňukání, závist, naschvály, žádnej vtip, napětí, směr, pointa. Jedinou pointu, co vidim, je ukázat vypatlanejm americkejm puberťákům, že pokud nemáš bohatý rodiče, který ti poříděj minimálně vlastní limuzínu s řidičem, tak jsi totálně out a nikdo se s tebou nebaví. Takže jedinej možnej styl přežití na střední je bejt pracháč, nosit luxusní hadry, chlastat a brát drogy, spát s každym a pak děsně fňukat, jak je ten život strááááááááášně těžkej, když je člověk táááááááák bohatej. Chce se mi dát odpad, ale musim uznat, že natočený je to líbivě - tim myslim, že se hezky kouká na obraz, páč pohled na ufňukanou Serenu, mě dovádí k šílenství!!!!! ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Čím víc jsem na seriál koukal tím víc mě vtáhl do svého děje. Je trochu složitější najít si k někomu cestu přes ty všechny skándály, peníze a vším co si oni mohou dovolit. Nejvíce mě tedy zaujala postava Blair. Osobně mám takové "svině" rád, ale i ona má momenty kdy by jí člověk litoval... Podle mě dobře napsaný seriál pro lidi v mém věku. Jen těch peněz je tam až až... ()

Galerie (1 246)

Zajímavosti (36)

  • Hlasem vypravěčky Gossip Girl je hlas herečky Kristen Bell. (Anetka888)
  • Názvy všetkých dielov sú v skutočnosti ponechané alebo režisérmi trochu pozmenené názvy rôznych filmov. Napríklad názov 14. epizódy 1. série je "The Blair Bitch Project", čo je upravený názov snímky The Blair Witch Project (1999). (katherine.)
  • Vypravěčkou příběhu je neznámá blogerka, co si říká Gossip Girl (Super drbna) a vlastní internetovou stránku, na které píše o všem, co se na Upper East Side šustne. (Ozo)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama