Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě nutí napsat komentář o tom, jak mi připadá supr. Nejdřív sem si myslela, že to bude jen další průměrná Beverly Hills. Ale tenhle seriál se povrchně jen jeví, ale řeší se tu normální problémy a od prvního dílu si prostě hlavní hrdiny zamilujete. Krásná a přirozená Serena, je přece naprosto okouzlující, Dan vtipný, Blair je opravdu mrcha, ale musim říct,že její plány jsou bezchybné, do Nata tak nějak nevidim, ale nevadí mi tam... a Jenny nebo Chuck jen doplňují příběh, který je propleten do různých rodin a přátelství, nebo vztahů. Některé momenty jsou očekávatelné, ale zase se díl po dílu dovídáme určitá tajemství a to mě baví sledovat... Pro mě je to teď něco jako droga... skvělý seriál, který mi tak nějak dodává dojetí, pobavení a zaujetí do jejich životů. Ač jsou to životy v bohatých rodinách, tak všichni herci to hrají tak přirozeně a přesvědčivě, že nemůžu jinak, než je prostě zbožňovat :) Mimochodem Blake Lively a Leighton Meester jsou neskutečně krásné :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tori Black konečně prorazila i mimo videa pro dospělé, to jí moc přeju, navíc hraje zábavněji než Sasha Grey.... moment... cože? Leighton Meester? No, Tori Black bylo určitě mnohem lepší umělecké jméno;) Ale vážně - se zjištěním mého "error in personam" ještě neklesl můj zájem o obraz běhající na obrazovkách "žlutých linek" na trase HK-Praha a zpět pod úroveň, kdy obvykle přemísťuju jack sluchátek ke svým MP3, ale faktem je, že bez zvuku je Gossip Girl kromě úvodních titulků (čímž myslím samozřejmě původní znění, kde do nich mluví Kristen Bell aka už jednou provždy Verča z Marsu) skutečně hodnotnější zážitek:) Děj je kombinací Dynastie, Cruel Intentions a Beverly Hills, ale esteticky je to skutečně pozoruhodná podívaná, a Blake Lively to tady sluší pravidelně tak, že Green Lantern by možná mohl konečně upadnout v zapomnění... BTW Kelly Rutherford snad opravdu nestárne, tahle nymfa je tu přece s námi už od Melrose Place, a to už si zaslouží velký respekt. Ale tady asi pozitivní ohlasy k obsazení skončí, protože pánské části souboru vévodí úlisný gay Ed Westwick, jehož herectví snese srovnání snad jen s pověstnou tvárností Daniela Craiga... který ovšem narozdíl od svého mladšího kolegy nestřídá pouze polohy "povýšený floutek s diamantovým piercingem frenula" s "trpitelem, kterého Ona nechce, a tak se jí bude muset pomstít". A ti ostatní absolutně nestojí za zapamatování. Nedovedu si představit, že by seriál ze života teenagerské smetánky Ňů Jorku mohl být nějak inovativní nebo nedej bože mít nějakou hloubku, ale když dokážu s vypnutým zvukem sledovat nejenom děj, ale i odhadovat jednotlivé repliky (jel jsem jednou s manželkou, tak jsem toho využil pro tento sociální experiment;)), je to možná ještě o něco marnější, než byste čekali. Mě tyhle dekorativní hračky rychle omrzí, ale evidentně jsem v menšině, když to početná divácká obec udržela při životě šest sezón (respektive pět a půl). Ode mě 50%, protože objektivně vzato - je to luxusně se tvářící teror, stále o tomtéž hmmmně, a tím nemyslím "humorně". ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Někdo tohle může brát jako pouze holčičí seriál o ničem, ale pro mě to byla závislost. Každý díl byl něčím, co vzbuzovalo mou zvědavost. Jednotlivé scény na sebe navazovaly a do každodenních strastí se dostávaly i jiné problémy, které se táhly celou sérii. A to je podle mě důležité, napínat diváka. Po celou dobu nás taky samozřejmě zajímalo, kdo že Gossip girl je. Závěr, tedy odhalení, bylo podle mě nedomyšlené, protože to vůbec nesedělo, ale co se dá dělat. A samozřejmě každý seriál jednou skončí. Ale možná to u GG bylo dobře, protože přece jen nekonečný seriál jako je Ulice je už moc. A navíc své postavy ztrácely půvab, evidentně se z nich vycucalo co nejvíc. Co si scénáristé mohli odpustit, bylo o 5 let později.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Abych si seriál mohl lépe užít, musel bych se přizpůsobit jeho myšlenkové hodnotě, a ta mimochodem neexistuje. Na co se dívat na pěkné holky, co mají v hlavě smetí?! Abych tedy jenom nehanil, nějaký ten dil se dá vidět, ale dosledovat to celé, není v mých silách. Naštěstí do rolí holčin byly vybrány hollywoodské nadějné hvězdičky, jako je Blake Lively nebo Leighton Meester. Kvůli nim jsem to nevypnul, dohromady nevím, o čem to bylo, ale jen vím, že to bylo barevné, hýbalo se to, a dokonce to i mluvilo. Tak asi dobré to bylo. Já nevím. Tomu hadovi je to jedno. Podobných seriálů chrlí americké televize nepočítaně. 50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"You know you love me. XOXO Gossip Girl" Tenhle seriál je moje guilty pleasure. Je mi jedno jestli se nikomu, kromě mě, nelíbí, já ho miluju. Zamilovala jsem se do něj během několika dílů a i přes klesající kvalitu jsem ho nepřestala milovat. A teď když to skončilo mi dochází jak mi všechny ty postavy budou hrozně chybět. Tenhle seriál mě naučil jak intrikovat, naučil mě, že i v tom nejlepším přátelství jsou okamžiky, kdy se nemůžete vystát, hlavně, že se k sobě pak dokážete vrátit a pokračovat jako byste nikdy přátele být nepřestali. A hlavně mi dal můj největší a nejdokonalejší ship - Chucka a Blair, asi žádný pár už tak nebudu milovat. Móda, láska, intriky, peníze. Na Gossip Girl nikdy nezapomenu. 5* ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • V epizodě 2.24 Valley Girls (2009), která se odehrává z velké části v roce 1983, se objevila Gwen Stefani a její spoluhráči ze skupiny No Doubt jako fiktivní kapela Snowed Out. Při této příležitosti vytvořili cover verzi písně Stand and Deliver od Adam and the Ants (1981). (NinadeL)
  • Poslední píseň v posledním díle seriálu je "Kill Me" od skupiny The Pretty Reckless, jejíž frontmankou je Taylor Momsen, představitelka Jenny. V seriálu zazněla hudba z tvorby Eda Westwicka, jeho skupina se jmenovala Filthy Youth. (Romula88)
  • Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) a Jack Bass (Desmond Harrington) jsou jediné dvě vedlejší postavy, které se po své první akvizici v seriálu pravidelně vraceli v každé sérii. (Rosaviva)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama