Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (701)

k212 

všechny recenze uživatele

Očekávájíc větší a cyničtější satiru, dostala jsem ji pouze zpola, respektive do poloviny této britské taškařice, jenž zprvu směle a celkem trefně píchá do mediálního humbuku/businessu/bulváru, v druhé části však zabředá do romantické komedie, kde vlastně popírá samu sebe a předchozích 40 minut. Škoda. 60% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pegg je vynikající, ale jak mám držet palce někomu, kdo pálí za blbou Megan fox, když má vedle sebe chytrou Kirsten Dunst? Ne že by Megan Fox nestála za hřích, ale postavte mi vedle sebe tyhle dvě, vyberu i Kirsten, i pokud budou obě úplně blbý!......skvělý obsah "Simon Pegg (MISSION: IMPOSIBLE III)" :-) Ano, odtud si ho pamatuje asi nejvíc lidí! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zamrzelo, že se Simon Pegg uchýlil do romantické komedie. Přesto jej nakonec nehaním, přestože by mi mnohem více seděl se svým parťákem Nickem Frostem v podobném snímku jako Hot Fuzz. Ale co se dá dělat. Čas nemilosrdně běží a tak se Simon dostal k romantickým věcem. Nenadělám nic. Nakonec samotný film má spoustu skvělých záseků. Hrají zde známí herci jako Transformeřice Megan Fox, Gillian "Dana Scully" Anderson a hlavně skvělý Jeff "Dude" Bridges. Prostě úžasná plejáda herců. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak originální romantická komedie, jenž se typicky veze na příběhové linii "od loosera po machra, jenž nakonec zahodil macherství, aby našel svou lásku". Simon Pegg, ve svých minulých rolích tak vtipný a originální, zde degradoval na pozici demence Jima Carreyho či Steva Martina, takže nejenže polovina jeho scén pozbývá vtipu, ony jsou navíc i trapné a naprosto nelogicky umístěné. Jeho "partnerka ve vtipu" Kirsten Dunst dostala roli "holka na roztrhání", v níž se chová přesvědčivě, bohužel nepřináší jakoukoliv inovaci a rozdílnost oproti podobným postavám v konkurečních filmech daného žánru. Nejvíce ale štve Megan Fox, která sice hraje svou roli pitomé husičky opravdu hezky, ale naprosto vůbec nevyužívá svou největší přednost - tělo. I pětiletý školák uvidí více z krásy její postavy pouze kliknutím na www.meganfox.com, než-li divák tohoto snímku, a to s dovolením opravdu nasere. Kdo tedy zachraňuje herecký ansábl ? Jeff Bridges! Jeho role prostopážného a životem znuděného šéfredaktora mu opravdu sedla, jeho scény patří přinejmenším mezi ty nejvtipnější. Toť asi vše, pouze snad můžu dodat, že se těším na Jennifer's Body, kde by konečně měla Megan ukázat to, pro co si lidi kupují Maxim s ní na obálce. Děkuji a nashledanou u další "average" romance. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že sa to v poslednej tretine zlomí na mravokárnu drámu (to pokľaknutie v daždi a následnú premenu som hlavnej postave ani trochu neveril), ale tak či onak je to v rámci žánru romantická komédia zrejme film roka. Hlavne vďaka Simonovi, pre ktorého je to veľká one man show (aj keď Kirsten, Jeff a Gillian tiež prispejú a Megan je napriek tej nekonečnej stupidite, čo jej sála z tváre, proste sladká). Nuž ale skúste neobdivovať chlapa, ktorý za najlepší film považuje Con Air a namiesto mudrlantských citátov odrieka patetické prejavy z Tróje. :-) 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Komedie vznikla podle vzpomínek Tobyho Younga, který se pět let pokoušel uspět jako editor magazínu Vanity Fair, a její název paroduje rubriky typu Jak získávat přátele a působit na lidi. (Pumiiix)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)

Reklama

Reklama