Reklama

Reklama

Film 11. hodina se dotýká onoho zlomového bodu, ve kterém ještě stále máme šanci změnit směrování naší planety. Film zkoumá, jak se lidstvo do tohoto bodu dostalo – jak svým životním stylem ovlivňujeme fungování planety Země a co můžeme dělat, abychom směr, jakým se ubírá, mohli zvrátit. Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Matts odpad!

všechny recenze uživatele

Už ten palakát mluví za vše... Naprosto prvoplánově natočený dokument. Tento snímek postrádá jakoukoliv koncepci. Pod obrovskou hromadou krátkých rozhovorů (jejichž vyznění je vždy stejné...musíme začít něco dělat, nebo to nedopadne dobře) a nudným hudebním podkresem je velice těžké přemýšlet nad katastrofickým stavem této planety. Hlavní - a jedinou - zprávu, kterou film přinášel, jsem pochopil v prvních pěti minutách...těch dalších devadesát byl regulerní očistec. Chtěl jsem z kina odejít, nebylo kudy. Leonardo Di Caprio je sice skvělý herec, ale do žádných větších produkčních akcí by se pouštět neměl. Přemýšlel jsem, jestli dám * za dobrý úmysl...ale nedám. Je to příšerné!! ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jasne, ako to tu tak vidím podľa komentárov, tak viac katastrof do dokumentu, viac a zaujímavejších hercov a vačšiu šou! Toto sú presne prednosti kvalitného dokumentu! Neviem či populácia tak strašne hlúpne, alebo som divná ja...Netvrdím, že dokument bol najlepší na dannú tému, aký som kedy videla, ale rozhodne obsahoval veľa informácií a faktov, ktoré určite stoja za šírenie. Som rada, že v súčasnej konzumnej spoločnosti stále sú takí, ktorí niečo podobného natočia. Je mi ukradnuté, či je to preto, lebo sa chcú cítiť či prezentovať lepšie. Podstatné je, že to aspoň pár jedincov snáď donúti k zamysleniu a zmene životného štýlu. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Rádoby filmová báseň, která až moc spoléhá na významné osobnosti před kamerou jako jsou Gorbačov, Hawking či božský Leo, nepřináší ale absolutně nic nového a působí spíše jenom jako takové devadesátiminutové hrčení a fňukání nad rozlitým mlíkem (nuda). Velkohubá 11. hodina se snaží bohužel neefektivně shrnout všechna témata tak typická pro dnešní "sociální" dokumenty, od globálního oteplování po kritiku konsumerismu čímž zaostává proti oněm specializovaným bratříčkům (třeba obligátní Nepříjemná prada, kritický Zeitgeist a spousta dalších). 45 % ()

cab 

všechny recenze uživatele

Je dosti podivne videt takove mnozstvi nizkych hodnoceni, kdyz vezmu v uvahu, ze se jedna o dokument na dane tema. Nevim, co vsichni cekali, ale ja byl spokojen a ekologie je tema, o ktere by se vsichni meli zajimat, at uz pro sve logicke opodstatneni nebo vedecky dokazana fakta. Proc nepoustet takove veci ve skolach? Ja bych hlasoval pro. Komu se to libilo, doporucuji The Story of Stuff. 90% ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Souhrn těch nejušlechtilejších (bohužel nereálných/nerealizovatelných) myšlenek, pocházejících z hlav těch nejkompetentnějších lidí. Ve výsledku je to však jen jakási recyklace vykřičníků a pravd (ikdyž s určitýma řečenýma věcma lze polemizovat), které každý jen trochu více přemýšlející člověk zná. A agitka. Nemá smysl se šířeji rozepisovat, rozhodně to však stojí za to vidět. Jen tak bokem bych snad dodal, že vyznění celého dokumentu je spíš smutné, než pozitivní, když objektivně jediné řešení současný planetární šlamastyky má vzhledem k povaze člověka podobu jeho "fyzického omezení". Nakonec - dobře to řekl terminátor, že člověk má v povaze sebezničení. No, nějak to ve mě probouzí chuť zkouknout Dvanáct opic. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V čase 17:41 a 23:37 se ve filmu objevují záběry Prahy při povodních v roce 2002. (vrrhaf)
  • Film byl inspirován knihou „The Last Hour of Ancient Sunlight“ od Thoma Hartmanna. (kriplozoik)

Reklama

Reklama