Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

WTF Chuck Norris?! Od první do poslední minuty všudypřítomná(s jedninou vyjímkou) komediální a těžce nadnesená atmosféra, úplně brání prožitku jakkékoliv dramatické scény. Shepard svým dobrosrdečným přístupem sice hned neřekne, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a všichni bodu žít šťastně až navěky" ale každému to díky jeho přístupu bude ihned jasné(proto to není spoiler). Nechápu záměr režiséra, proč něco takového točí, není to bláznivá komedie ani drama z poválečné bosny. Je to nesourodý mix dobrých herců, slušných forů a zbytečně vážně braného zbytku filmu. 7*/10* a po závěrečných titulcích to vyznělo, že režisér skutečně zamýšlel jen tu komedii. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Přes velmi pomalý a nevýrazný rozjezd, nabírá příběh postupně na síle a smyslu. Lehce černohumorné podání, je mnohdy nutné, protože jinak by některé absurdity (válka, OSN, celý svět apod.) ani vyjádřit nešly. Možná by pomohlo to tak o deset minut prostříhat a být citlivější při výběru hudby. Jinak velká pochvala za politicky nekorektní konec... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Gere dostal na hraní docela zajímavou postavu, která se snaží dokázat, že svět je hnusné místo, protože i skvělí reportéři mohou jít do kopru. Ten úvod je takový... Já nevím, je rychlý a skoro by se mi líbilo, kdyby právě ten úvod byl rozpracován do filmu a nebyl jen základem pro události následující. Některé scény jsou zde zbytečné, jen proto, aby zde byly nějaké emoce. Nesedí to. Finále je celkem podprůměrné, ani neví, co jsem vlastně čekat. Odplata není až tak zajímavá, ale mělo vlastně smysl to, že šlo celou dobu o reportéry? ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla možnost zkouknout asi před rokem. Nemusím Gerea a Howard mi taky nic neříká. A ted musím říct. ŠPIČKOVÝ FILM. prvních pět minut bylo skvělých. Film se zbytečně netáhl, nechyběl humor, snad i Gere u mě stoupl a Terrencovi to seklo. A konec? Konec byla parádní tečka za tímhle nezapomenutelným snímkem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně skloubené drama s komedií. I přesto, že je to příběh ve své podstatě depresivní a velmi vážný, dokázali ho tvůrci skvěle odlehčit jak dialogy, tak i některými postavami. Takový charakter pracovníka OSN, Borise, museli obšlehnout z MASHe, to jinak prostě není možné! Plukovník Flagg jak vyšitý, hahaha. Paranoidní, tajuplný Boris maskující se černými brýlemi, který si nenechá nic vysvětlit a je zcela přesvědčen o svém bludu. Boris, jenž měl fakt z pekla štěstí, že ho v Africe nesežrala jedna veverka! Já se picnu ... Nakonec se postupně dopracováváte k pochopení základní myšlenky celého filmu, která vás musí zákonitě vyděsit. Vše je totiž pravdivé. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama