Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místo, kde se příběh odehrává je neskutečně zajímavý. Už jenom proto, že těch filmů z toho prostředí tolik není. Vzpomínám si tak akorát na Za nepřátelskou linií, a ten dostal taky plnej počet. Popravdě to ale není jenom kvůli tomu prostředí. On i Richard Gere ukázal, že zvládně hodně rolí, a plno z nich mu sednou na jedničku. A to je přesně případ válečného reportéra v tomhle filmu. Stejně tak jako si Terrence Howard vychutnává kameramana. Miluju filmy, co mají málo procent a já je vidím na plný počet. To se na to hnedka kouká jinak a příliš se od nich nečeká. Narozdíl od těch kvalitních, kde devadesátka přeskakuje na profilu k danému filmu. Lovci stínů ale mají ještě jednu zvláštnost. Jak ze začátku dokáží, že i v takovémhle filmu dokáže být kopa černého i kvalitního vtipu, tak na konci poukazuje na krutou myšlenku, která má opravdu něco do sebe. Není vlastně ani jediná věc, která by se tomuto filmu dokázala vytknout. Je to skutečně výborně odvedená práce, která v sobě skrývá poselství, ze kterého si zřejmě nikdo nic dělat nebude, ale věřím, že to po shlédnutí filmu nejednoho diváka zarazí. Tenhle film totiž šlape jako po másle od začátku do konce a to se mi hrozně líbí. Co si pak od pětihvězdičkové dardy přát více? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom z klíčových momentů filmu si uleví hlavní hrdina: "Ty vole, to se mi snad zdá!" Řekl bych, že tato věta celkem trefně chrakterizuje dobrou polovinu filmu. Velice vážné téma (po)válečného filmu o honu na zločince masakrů v bývalé Jugoslávii je zpracováno velice nevyrovnaně. Na jednu stranu je zde poctivá filmařina, sympatické obsazení na obou stranách barikády, reálný základ příběhu a autentické reálie, na druhou stranu až příliš velké množství málo uvěřitelných momentů a chvil, kdy jsem si říkal tu samou větu hlavního hrdiny, již cituji v úvodu komentáře. Vyplatí se čekat na samý závěr filmu, kdy se objevuje zajímavá pointa příběhu a následné okamžiky, které nutí k zamyšlení tak silně, že bych zvedl hodnocení možná i výše.Přestože je film zajímavý a docela umně natočený, přece jen ve mně zůstávají smíšené pocity. Každopádně domnívám se, že dostane při repríze opět šanci. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ach tá politika...aspoň niekto si vie z nej urobiť srandu, a vie to aj natočiť. Tento snímok, ktorý efektne balancuje na hrane komédie a politickej drámy, hovorí o zkrachovalom redaktorovi - Richard Gere, ktorý to jedného dňa "posral", zachraňuje dobrý kamarát - Terence Howard, pretože dostal šialený nápad nájsť nevystopovateľného muža. Mám rád ironistov, Richardovi Gereovi to ide ako aj Terenceovi Howardovi, ale tento film má pár slabých chvíľok. P. S. Najlepší je koniec...nič nie je tak ako to bolo vo filme... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného žurnalisty je námět poměrně neotřelý a v kombinaci s dobrým obsazením dělá z Lovců stínů zajímavou podívanou.Gerovi role trosky sedne, je příjemné vidět ho mimo romantický film. Eisenberg mi k roli synáčka bohatých rodičů také sedí a Howard se mi líbil též. Děj není nijak strhující, něco do sebe však má, narozdíl od většiny bezduchých slátanin, kterými jsme zahlcováni... 70% ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zabíjí nedotažený scénář, nekompaktní děj, multižánrovost, řemeslná nevyzrálost a místy i trocha té pravé nefalšované nudy. Škoda přeškoda, že si tuhle "Srbskou road movie" nevzal do parády někdo talentovanější. Nezbývá než dodat, že Richard Gere se už poměrně dlouho úspěšně zazdívá v podobných běčkárnách; film si zcela nepokrytě utahuje z Chucka Norrise, ale být Richardem, sakra bych se bál, jestli se moje kariéra neřítí podobným směrem. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama