Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a přitom lákavé dobrodružství z válečné scény. Je zajimavé sledovat pozici reportéra v ohrožení života a i když zde jsou občasné nesmysly ve formě hrdinství, musím pochválit jak se celý film drží v hezké reálné lajně, což dodává na přirozenosti. Nejvíc mě dostalo gradující napětí, které je ve finále parádně zúročeno a nenechá vydechnout do závěrečných titulek. Ovšem z celkového pohledu vidím tento film jako lehce nadprůměrný, ničím vybočující ze standartu. [62%] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je to jak na pouťových houpačkách. Podívejte, já mám jasno. Nebudu přeci vyčítat filmu, natočenému podle skutečných událostí, že se v něm událo to nebo tohle. Nebudu cupovat Američany, že strčili svůj hrdinský čumák do srbské džungle, což je asi pro mnohé nestravitelné sousto, když ho tam vážně strčili a navíc pomohli dobré věci. Jasně, některé situace mi také přišly přehnané, nemožné nebo zvláštní. Asi podobně zvláštní, jako to, že hlídka Titanicu si té plovoucí Antarktidy nevšimla dřív. No a co jako? Kostra je přece zřejmá, myšlenka také, čili zvedám palec za poselství, oslovující atmosféru a překvapivě hrajícího Ríšu. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Inteligentně udělané dílko, od výběru herců počínaje, detailním vykreslením charakteristiky postav i s proměnami konče. Zlomený Gere jako zkrachovalec bez ambicí, který měl v sobě stále draka, Howard s teplým místečkem ještě nezapoměl, jak začínal a harvardský Eisenberg nebyl jen synem někoho důležitého, ale vážně mu to i pálilo. Do poloviny skoro o ničem, ale pak to nabralo grády viz přepadení naruby a politické vyústění, kdy jsem tak šibalský závěr vůbec nečekala. Kamera, zachycením čtyřnohé i dvounohé Lišky těsně před popravou, totálně překonala své technické možnosti. Hlášky skvělé, jedna z nejlepších: "Co se to s tebou stalo. Jsi pořád plonk. Ty už dlužíš i trpaslíkům!" :-)) (volná citace) ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama