Reklama

Reklama

Mluviti do větru

  • Velká Británie Whistle Down the Wind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kathy s dvěma mladšími sourozenci Nan a Charlesem právě zachránila několik koťat před utopením. Kam ale teď honem s nimi, aby jim je ti dospělí zase nevzali? Ve stodole plné voňavého sena se snad koťátkům bude líbit. Neznámý muž, který se tu ale ukrývá, měl zjevně stejný nápad. Kathy si o něm myslí, že je Ježíš. (dopitak)

Recenze (3)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Co nějakou dobu vypadá jako dětský film, se rozvine v jedinečnou konfrontaci souběžných světů, navzájem protikladných i prostupných. Okouzlující okamžiky, nečekané přesahy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mno, kolega ekomo to trochu přehnal, pořádnou mlhu, blata a napětí najdete spíš tady, kromě jedné větší "lekačky" Forbes moc huhuhu neukázal (neříkám, že to vadí).___Poslední dětský film, který jsem viděl, byl Poklad templářských rytířů. Ve srovnání s ním je Mluviti do větru o sto procent lepší, i když hodně to zachránila poslední čtvrthodina, díky které jsem přidal i jednu hvězdičku (a posunul tím film do červené zóny). Nenudí ani trochu, nemusíte poslouchat ty jejich kecy a obdivovat neuvěřitelná dobrodružství, které ti smradi o prázdninách zažívají (to pořád ještě srovnávám s "Templáři"). Bostockovy děti totiž chodí do školy a největším dobrodružstvím je pro ně kriminálník, kterého si popletou, vy víte s kým.___ Alan Bates mi chvílemi trochu připomínal Warrena Beattyho v McCabe & Mrs. Miller. Hayley Mills není ve filmu ani trochu hezká, o to líp ale hraje. A její malý bráška Alan Barnes je zase trošku typ jako Tomáš Holý, jenže na rozdíl od našeho "Vaška" si zahrál jen ve dvou filmech. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála anglických dětských filmů, které jsem viděl, o to víc mě však překvapuje atmosféra typických anglických filmů odehrávajících se na anglických blatech za husté podzimní mlhy, která vytváří dokonalou atmosféru napětí. ()

Reklama

Reklama