Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Tyhle komunistický televizní detektivky mne baví a ani tahle nezklamala. Klenot to sice není, ale atmosféra je budovaná dobře, podezřelí šikovně předhazovaný a vyřešení je parádní. Sice jsem tu hlavní stopu tak úplně nepochopil, ale pobavils jsem se. Munzar je solidní vyšetřovatel, jenom tady v pár scénách docela přehrává. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, keď som to sústredene sledoval; keď moja divácka koncentrácia poľavovala, prestávalo ma to aj baviť a dostával som sa do stavu, ktorý popisuje Rosalinda. Zážitok z tejto inscenácie si teda zrejme divák musí "odpracovať". Prekvapuje ma, že v r. 1981 bola na obrazovku pustená zápletka s pedofilom. Riešenie je tak trochu poirotovské (vzdychanie vyšetrovateľa nad tým, aké je všetko nejasné, vzápätí ale nasleduje zhromaždenie podozrivých a suverénne usvedčenie - "vyveštenie" - viníka). Neboli tu nutné extra oduševnelé herecké výkony, ktoré (preto?) nedopadli ani najhoršie, rozpaky vyvoláva iba výstup predstaviteľa vraha v momente, keď jeho postavu usvedčia a zatknú. Nechutne televízny obraz, inak ale slušné, prinajmenšom priemerné krimi, takže hodnotím za *** a zvažujem i ****. ()

Reklama

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých normalizačních blboktivek s ústředním duem mimořádně slizských příslušníků, vyšetřovatel Munzar a esenbák Štěpnička (byť je mám oba rád tohle se jim opravdu nepovedlo). Hlavní podezřelí - nepřátelé socialistického zřízení - zarostlí, vousatí trampové plánující vyloupení místní samoobsluhy; duševně nemocný syn hajného, který si ve volných chvílích chodí střílet kradenou puškou po lese a starý pytlák. Dramatický efekt, jak již popsal Radek99, je utvářen nájezdy na detail tváři příslušníků při vyslovení jména podezřelých a zároveň dostatečně úchylnost zachycující hudbou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mluví o ráchání v rybníce a že venku je hrozný vedro. Všichni ovšem mají na sobě až třívrstvé oblečení, nemluvě o tom, že mrtvola byla zakrytá chrastícím říjnovým listím. Takže jsem si říkal, aha, tady bude něco špatně. Nakonec úplně špatně to všechno nebylo. Jenže jeden slušnej zvrat je na takovej příběh málo. Navíc, není to první televizní inscenace, ve který jsem viděl závěrečnou rekonstrukci takříkajíc po poirotovsku. Jenže, přátelé, dobrý detektivky o mnoha slovech a málo činech uměla jenom Agatha Christie. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Naštěstí to byla, jak se zdá, ojedinělá psychotická ataka." Televizní detektivka, ve které tentokrát vraha nedopadne komisař Rex, ale komisař Hektor. Nezbývá tedy, než dodat sbohem, Stáňo. Mimochodem, se tady kolega uživatel D.Moore podivoval, kdo je Marta Jiráčková, tak je to samozřejmě hudební skladatelka, narozená 22. 3. 1932 v Kladně a vystudovala skladbu na Pražské konzervatoři. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama