Reklama

Reklama

Cashback

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 18 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Cashback je předchůdcem celovečeráku se stejným názvem z roku 2006 a dá se říct, že je i jeho plnohodnotnou částí. Klip vypráví o každodenním shonu při noční směně v supermarketu a o tom, jak se s ním každý z pracovníků vypořádává - hlavní hrdina třeba zmrazí čas a snaží se zachytit ženskou krásu na papír... (cubajz)

(více)

Zajímavosti (3)

  • V každém Ellisově filmu se objevuje číslovka představující jeho aktuální věk. V případě Cashbacku je to číslo domu, kde bydlí Sharon (Emilia Fox), tedy 34. (ynot)
  • Po natáčení byl hotový film předložen ke schválení na soukromé projekci deseti vysokým manažerům řetězce Sainsbury's. Po skončení promítání byla přibližně polovina nadšena a druhá polovina znechucena. I přes obavy z poškození značky dali filmu nakonec zelenou. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Režisér Sean Ellis musel vedení skutečného obchodního řetězce, který má otevřeno 24 hodin denně, přemlouvat, aby mu dali k dispozici na 3 dny jeden ze svých supermarketů. Scény, kdy jsou nakupující dívky svlečené, tak raději nechal na poslední natáčecí den a vyplatilo se mu to, protože hned následující den měl telefonát se zděšeným manažerem, který se obával, že v jejich supermarketu se natáčelo porno. (Zdroj: LFŠ) (ynot)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Reklama

Reklama