Reklama

Reklama

Čtyři nejlepší přítelkyně právě dokončily první ročník univerzity a připravují se na léto plné vzrušení. Bridget (Blake Lively) odjíždí do Turecka kvůli archeologickým vykopávkám. Carmen (America Ferrera) má plné ruce tvůrčí práce díky letnímu představení ve Vermontu. Lena (Alexis Bledel) potkává novou i starou lásku ve škole designu na Rhode Islandu. A uprostřed New Yorku dělá Tibby (Amber Tamblyn) pokroky ve svém vztahu s Brianem. Láska, smích, slzy a jedny putovní džíny udržují pevné pouto mezi dívkami, ačkoliv jsou od sebe vzdáleny na míle daleko. Druhý film podle bestseleru Ann Brashare vám padne jako ulitý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

uterox 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale mezery ve druhém dějství jsou značné. Příběh se nám stírá. Skoro bych řekl, že "závěr" byl odfláknutý. Čekal bych, že tam bude nějaký závěr příběhu, ale nebylo tam nic. Hlavně jsem očekával, jak dopadne příběh Carmen a nic. Namísto toho holky jeli spolu do Řecka a dali se zas dohromady. Věřím, že knížka může být v tomto případě skutečně lepší. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mám pro tyhle sympatický holky a jejich příběhy jakousi nepřekonatelnou slabost. Slabost a pochopení pro všechno, co prožívají, co cítí, co vyjadřují, jak jednají, čím procházejí... Neznám původní předlohu, ovšem autorka se očividně dobře vyznala ve vnitřních stavech dospívající duše a jejích typických i netypických pocitech, kterými je člověk v konfrontaci s různými situacemi zaplaven. Film zručně servíruje jednu přívětivou scénku za druhou, z níž postupně skládá celkovou atraktivní mozaiku směřující ke zdárnému konci společného příběhu, a i když místy lehce sklouzne k poněkud okaté sentimentalitě a situační narafičenosti, dá se mu to s klidným svědomím romanticky oblažené duše odpustit. Poslední scéna filmu, v níž holky zahučely do vody, se spontánním výbuchem smíchu Americy Ferrery, který zaručeně neměla ve scénáři, prozrazovala, jak si samy museli natáčení srdečně užít. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $44,089,964Tržby Celosvetovo $44,352,417Tržby za predaj DVD v USA $14,509,836 //počet predaných kusov 934,176║ Z tohto žánrového súdka jedna z tých príjemných a pozerateľných vecí, Grécke prostredie opäť očarilo. /70%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Upřímně chtěl bych si přečíst knihu. Protože něco tak blbého jsem na plátně už velmi dlouho neviděl. Otřesným sentimentem to začíná, malebnými scenériemi jak z reklamy na Niveu to pokračuje a velkohubými prology a epilogy s prapodivnou hloubkou to konče. Do toho přičtěte trapný příběh o kalhotách, nezáživné hlavní hrdinky, láska, tuna klišé, slzičky a máme z toho luxusní gulášek pro náctileté pupínky. Bavil jsem se jako již dlouho ne. Romantika ano, ale toto už je skutečně neúnosné. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišlo alespoň částečné vystřízlivění a tak se při sledování pokračování sesterstva nebudete nevěřícně ošívat tak často jako u jedničky. Stále je to nablblá romantická komedie pro puberťáčky, ale už obsahuje nějakou tu reálnou upřímnost a celkovou lehkost. Minimálně jsem se tentokrát nemusel cítit nepatřičně, když jsem každých pět minut nevytahoval kapesníčky. I ta čtveřice mi přišla nějaká krásnější, jak vzhledově, tak i herecky. Myslím, že můžu s klidným srdcem říct, že to dalo fušku, ale jsme na koukatelném průměru. // 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Alexis Bledel byla v době natáčení o šest let starší než její herecká kolegyně Blake Lively, ve filmu však ztvárňují devatenáctileté dívky. (Aknah)
  • Bridget (Blake Lively) chodí na Brownovu univerzitu, Serena van der Woodsen, kterou ztvárnila Blake Lively v seriálu Super drbna (od r. 2007) také uvažuje o studiu na této škole. (Aknah)
  • Závěrečná scéna, kde dívky skočí z útesu do moře, byla přidána na žádost Amber, Americy a Blake. V Řecku viděly 2 teenagery skákat z útesu, ty je přesvědčily, aby to taky zkusily. Dívky následně požádaly režiséra, jestli se by se takováto scéna nemohla objevit i ve filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno