Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný animal horor plný naprostých blbostí, ale rozhodně se na něj dívat dá. Když už nic jiného, tak je zde k vidění docela pěkně udělaný krokodýl, který až na pár záběrů vypadá hodně slušně. Tohle je jasný důkaz toho, jak málo stačí ke štěstí. Rozpočet asi nebyl největší, herci předvedli dobré výkony a hlavně děj pěkně odsýpá. Bohužel jak už jsem poznamenal film je plný totálních kravin viz: krokodýl stáhne dívku pod vodu, cloumá s ní ve vodě jak o život a ta nakonec vyleze s jednou menší dírkou ve stehnu. To se může stát leda tak maximálně když vás kousne nějaký malý ratlík....5/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Minimalistický survival horor, v němž většinu času strávíme napjatým hleděním do zakalené vody, pod jejíž hladinou se skrývá krokodýl, číhající na hlavní hrdinky, které uvízly na stromě uprostřed bažin. Režisér Traucki svůj film úspěšně staví na neustálém pocitu nejistoty z toho, co se skrývá pod hladinou, a zda hlavní postavy dokáží v kalných vodách bezpečně ujít pár metrů a otočit převrácený člun. Film je ovšem nejvíce pozoruhodný v tom, že v něm hraje reálný krokodýl, který byl dokopírován do záběrů s herci. Moment, kdy se hrdinkám poprvé zjeví, je příjemně šokující - místo očekávané CGI animace či animatronické loutky z vody vyskočí opravdový krokodýl. Hrozba, které hrdinky čelí, tak působí velmi reálně. Black Water je díky tomu možná nejautentičtější a nejsugestivnější krokodýlí horor, byť ne vyloženě nejzábavnější (víc by mu sedla středometrážní délka). Traucki o pár let později využil podobný přístup ještě o něco lépe ve žraločím hororu The Reef. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotina jedna báseň a zároveň přímý důkaz faktu, že zdařilý film nevyžaduje ani tak vysoký rozpočet, jako spíš hlavně dobrý nápad, přesvědčivé herce a schopného režiséra. Film syrový, realistický, uvěřitelný, a přitom prostý takové té nízkorozpočtové amatérské patiny, která podobné kousky často degraduje, hlavně po vizuální stránce. Je úžasné, že většina děje je o útočícím přerostlém krokoušovi a rejža ho ani jednou pořádně neukáže, ovšem aniž by se přitom divák cítil podfouknutý. A dlabu na poněkud podivné chování dravce, byl jsem napnutý a o to přece v první řadě šlo. P.S.: Je s podivem, že stejný rejža natočí za tři roky ještě působivější pecku, aby pak o dalších dvanáct let později natočil tak ubohou podprůměrnou hovadinu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama