Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 4

Recenze (1 299)

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Alebo som tomu nerozumel a tak ma to nebavilo, alebo som tomu miestami aj rozumel, ale ani tak ma to nebavilo. Postavy nezaujímavé (páčil sa mi len aragornovský Travis Fimmel). Univerzum síce paradoxne napriek slabým postavám a nezaujímavým hercom MÁ potenciál na sériu a niektoré vizuálne nápady fajn (napriek tomu je snímka po trikovej stránke miestami značne podozrivá). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obrazoborecký videoherní film, na který se čekalo tak dlouho, že ty nejniternější tužby fanoušků snad nebylo možné naplnit. Trailery nedokázaly nejprve příliš přesvědčit o bezkonkurečně dokonalé cgi jízdě, kterou ona přehnaná velkolepost tak nějak vyžaduje, ovšem nakonec z toho vylezl lepší kousek, než jsme jen mohli doufat. Duncan Jones naplnil sliby o svém vysněném projektu a díky svému entuziasmu mnoho fanouškům přinesl přesně to, co chtěli. Měl to být onen oslí můstek pro podstatně známější zápletku z herní trojky, ovšem po velkolépém failu v US jen těžko hádat, co bude dále. Já jsme byl nicméně poměrně spokojený a rád si dám po vydání na domácích nosičích tenhle flák znovu. Opravdu to mohlo dopadnout mnohem hůře. PS : má to skvělý soundtrack, Ozzyho z trailerů už sice naplno využila třístovka, ale i tak super. EDIT : A taky zopakoval a dvojku bych si dal hned, snad si ta Čína dupne...9/10 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Victory, or death!" Řeknu vám, nejsem z toho vůbec moudrý. Na jedné straně srdcovka v podobě univerza, které miluju a na té druhé film, který se tak moc snaží představit všechno podstatné a ještě k tomu odvyprávět ne zrovna jednoduchý příběh, až mu to téměř láme záda. Přesně tak, je to další BvS, ale kde si Snyder dával na čas, tam Jones zbytečně spěchá a na tom snímku je to hrozně vidět. Být to o hodinku delší, nechat diváky vstřebat ten svět a nasát tu magii okolo, byl bych spokojenější. Něco se ale přece jen povedlo. Orkové a všechno s nima spojené je naprostá fantazie, od druhé Planety opic jsem nezažil lepší triky a vizuální stránka byla taky právem jak z jiného světa. To plus že se Jones držel základních pilířů předlohy, i když to znamenalo poměrně odvážná řešení ve filmu, film ale výrazně zvedá. Takže kolem a kolem, protože jsem fanoušek a protože po letech čekání konečně adaptace, za kterou se není třeba stydět, nakonec vlastně radost. Nedošel jsem k ní snadno, asi mi to ještě chvíli potrvá, než si ten film zamiluji, ale časem věřím, že to tam najdu. Chci. Musím. Druhé zhlédnutí každopádně povinnost. Bez 3D. A se zbytkem fanoušků. For Azeroth!) Warcraft - 8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Duncana Jonese šlechtí, že se snaží cílit jak na fanoušky všech druhů předloh, tak i na Warcraftem nedotčené, ale v mém případě zůstal ve výsledku jen na půli cesty, kam ještě spíš doklopýtal. Ve chvíli, kdy se neznámé postavy tváří pár minut po začátku filmu smrtelně vážně a hází v každé větě cizí jméno, název či alespoň tajemné slovo typu "Strážce", nevěřil jsem, že se do děje dokážu dostat. Naštěstí celá mytologie není složitá a všechno do sebe začne zapadat, navíc ještě v kombinaci s dobrodružstvím, kde se pořád něco děje a není chvíle, aby někdo z hlavních charakterů nebojoval, nekouzlil nebo alespoň za bitvou či kouzlením neletěl. Problém je, že za první oponou v podobě pohledné vizuální destrukce nebo emocionálně dobře trefeného soundtracku už nic není. Soubojům, láskám, paktům i válkám chybí zábavnost a celý První střet se odehraje víceméně bez toho, abych začal Lotharovi a spol. fandit. Naopak jediná postava, která mě opravdu zajímala a které jsem držel palce, umírá až trestuhodně rutinním způsobem. Pokračování bych se nebránil, protože při takovéhle šíři bude pořád co rozvíjet, ale tady chyběla duše, pro kterou by mi nově poznaný vesmír mohl být blízký. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prokletí hollywoodských adaptací počítačových her v mých očích víceméně trvá. Respektive do noci nehraju, nic jsem neočekával a dostal sic trikově vypiplanou záležitost, která mě ale emocionálně úplně minula. Syn nedávno zesnulé legendy Davida Bowieho Duncan Jones už víckrát dokázal, že na režisérské židli jen nezavazí, dějově mě ovšem nestrhl, navíc se obávám, že postav a dějů je pro diváka neznalého herní předlohy docela hodně. Chybí osudovost, chybí krvavost, prostě erkový rating a víc scén bez kompromisů. Ale chápu, že své fanoušky si to snadno najde. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Společnost Blizzard se dlouhou dobu obávala, že nevydařený film by mohl snížit popularitu její hry "World of Warcraft" a vrhnout na její ostatní produkty špatné světlo. (RoyMaginy)
  • První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos". (Yorkcz)
  • Snímek měl původně zachycovat děj z období, ztvárněného ve hrách "WarCraft II: Orc and Humans" a "WarCraft III: Reign of Chaos". Kvůli jisté analogii s trilogií Pán prstenů (2001, 2002, 2003) byl ale příběh zasazen do raného období, tedy časů z her "Warcraft: Orcs and Humans" a "Warcraft II: Tides of Darkness". (Sargeras)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama