Reklama

Reklama

Dobrodružství tučňáků

  • Sovětský svaz Priključenija pingviněnka Lolo (více)

Obsahy(1)

Na samém konci jižní polokoule se nachází Antarktida. Rozlehlý kraj pokrytý ledem, království věčné noci a polární záře, které se v kráse nic na světě nevyrovná. Blíží se jaro, otepluje se a tučňáci se vracejí na místa, která v zimě opustili. Jako první dorazí na pevnou zemi tatínkové tučňáci a okamžitě se pouštějí do přípravy hnízdiště. Mají důležitý úkol, připravit měkounká hnízda pro malé tučňáky, kteří se mají narodit. Jejich družky, tučňáčí maminky, co nevidět dorazí za nimi, aby snesly vejce. A koloběh života pokračuje. Tučňáčí rodiny jsou opět spolu a zanedlouho se právě tady narodí malý rošťáček Lolo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný animák určený hlavne pre deti natočený klasickou sovietskou animáciou, ktorá bola síce v tej dobe už out, ale na detský animák postačovala a naviac, bola poctivá. Tučniaci nie sú moji obľúbenci a toho infantilného humoru bolo až príliš. Príbeh sa však edukatívnou formou snaží deti vzdelávať, či už o exotických zvieratách, o Antarktíde, ale aj o (vhodnom) konaní nás - ľudí, a v tom je jeho plus. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohleto se povedlo, to by se mi zaručeně líbilo i jako malému a to jsem to nikdy předtím neviděl! Pěkná animace a inteligentní rozprávka, smysluplný dobrodružný příběh o dvou malých ztracených tučňácích, prostě roztomilá pohádka téměř pro celou rodinu. Film ukazuje tu dobrou ale i stihnou stránku ze světa lidí. Přátelství, láska to vše je tu zastoupeno..V té době tedy v 80' letech se ještě točily pravé ale hlavně kvalitní celovečerní animované filmy. Sovětsko-japonský film, stará dobrá škola, která u mě sklidila velké uznání za 4*. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tučňáci..... Tučňáci! Moc příjemný film, který nemůže snad žádné dítě urazit a který má obrovský bonus v tom, že se nebojí trochy násilí a krve, což je tam, kde se vyskytují proradní pytláci poměrně přirozená věc, u které je jen dobře, že nebyla zákeřně vystřihnuta, tak jak to udělal proradný američan. Animace je vcelku vkusná, na pohled příjemná a má v sobě něco typicky ruského (například gesta). Kdybych byl pytlák, dostanu z těchle malejch nelétavejch ptáků pěknou sadu nočních mur. ()

Potjoc odpad!

všechny recenze uživatele

Občas sleduji celovečerní pohádky vysílané v ČT D, i když takové pořady moc nemusím, jsou pro mě roztomilé dějově. Líbilo se mi ta hladká animace, modré odstíny barev (obloha, voda, sníh, atd.) mi dávalo atmosféru. Akorát mě šokovalo ta krev. Se mi z toho pohoršením motala hlava, bylo mi nedobře, a myslel jsem na to celý den. Nezlobte se na mně, ale na realistické násilí (krev, vnitřnosti, ...) v dětských filmech jsem dost přecitlivělý. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

82 % / Už jako malý sem tuto rozprávku viděl a velmi se mi líbila, dodnes sem svůj názor nezměnil a měnit ho nebudu, i přes to, že by v pořadech pro děti neměla být brutalita je obecně známý fakt, že se objevuje i například v animácích od Warner Bros., at už s krví tak i bez ní, ovšem mě to ani jako dítěti nevadilo a dodnes mi to nevadí, tudíž házet tenhle film do koše jenom kvůli krvi je blbost, film má totiž opravdu skvělou animaci, zajímavý a přesto jednoduchý příběh a na rozdíl oproti většině animáků je zde kousek tvrdé reality ve které je člověk to zlo i dobro, tudíž se dítě možná naučí rozpoznávat právě tyto dvě věci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Původně se jednalo o třídílný seriál. (Terva)
  • Hudbu k originální verzi filmu vytvořil Masahito Maruyama. V americké distribuční verzi je hudba kompletně přetvořena skladatelem Bulletsem. Z americké verze bylo též vystřiženo mnoho násilnických scén a byla pozměněna jména všech postav. (Terva)

Reklama

Reklama