Reklama

Reklama

Signes de vie

  • angličtina Signs of Life (festivalový název)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2004, 10 min

Obsahy(1)

Arnaud Demuynck a jeho krátký černobílý animovaný snímek nám představují sny a tužby mladé vdovy po muži, kterého milovala. A když jí teď tolik chybí, tak cesta k propasti zdá se snadnou. (mr.filo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Bajda 

všechny recenze uživatele

Jestli u fotografie platí, že když se fotí černobíle je jednodušší udělat fotku zajímavou a "umělečtější", u filmu tomu tak rozhodně není. Kontrastní černo-bílá animace je moje nejoblíbenější a violončelo je jeden z mých nejoblíbenějších nástrojů. Signes de vie tyhle dvě věci zkloubilo, takže když film začal, myslel jsem si, že je zaděláno na 5* a že si přidám další krátkometrák do své TOPky. Nakonec z toho bohužel sešlo, protože mi děj přišel příliš jednoduchý, vzhledem k tomu, o jak vážné téma šlo. I tak to ale pro mě bylo poetické pohlazení po duši... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Arnaud Demuynck a jeho krátký černobílý animovaný snímek nám představují sny a tužby mladé vdovy po tom, kterého milovala. A když jí teď tolik chybí, tak cesta k propasti zdá se snadnou. Krátká černobílá smutná balada. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tento černobílý animovaný kraťas hezky vytvořil atmosféru. Mladá dívka, která ztratila manžela a chce spáchat sebevraždu je celkem silná věc, díky černobílé barvě, mlze či větru (nebo co to bylo), co ostatní ponoří do takové ponuré atmosféry, je to dobře podáno. Líbila se mi hudba a některé střihové prostředky. Být to delší, bude to nuda, ale takhle to celkem vystihlo podstatu trápení mladé ženy. ()

Pájusha 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko má v sobě všechno co správnej kraťas potřebuje. Jednoduchý příběh, nádhernou a podmanivou hudbu a podle mě je černobílý kontrast v tomhle případě to nejlepší řešení. Tak jako občas každý z nás vnímá svět černo-bíle. Tak při životní tragédii je tenhle pohled ještě mnohem silnější. Smutek, stesk a touha mít někoho zpět. Nádherný tanec pocitů zakončený pochopením a harmonií. Pro mě 5* i přes zmíněnou jednoduchost. ;) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama