Reklama

Reklama

Labirynt

  • USA Labyrinth
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Polsko, 1962, 14 min

Recenze (5)

Morien 

všechny recenze uživatele

Teď už mám jasno, z čeho vycházel Terry Gilliam, když dělal svoje animace pro Monty Pythony. Jinak právě po shlédnutí takovýchto snímků mám dojem, že jsem se pro filmy narodila, když už ne je tvořit, tak určitě se na ně dívat. Netvor nese krásnou dámu... ach. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A mně to nebavilo. Chlápek s ikarovskými křídly přistane v asi Paříži 19. století, kde žijí asi tři lidé, jedna kostra dinosaura a drak - a taky jedna dáma, o niž se lze ucházet, ale chlápek prostě má smůlu a - pro dobrotu na žebrotu. Na můj vkus přespříliš surrealistické. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Zprvu surreálně či magickorealisticky působící procházka záludným městem plným přízračných bytostí, jakýchsi nevyzpytatelných antropomorfních zvířat, připomínající pobyt v básních Michala Ajvaze, se postupně promění v hororové moreauovské drama, krutě pointované. Mechanicky působící animace kolážovitých tvorů i prostor založený na různě pozměňovaných starých fotografických snímcích dávají tušit, že nad nad tímto filmovým bludištěm vládne podobně nesmlouvavý a krutý zrak, jakým hledí onen šílený vědec, osudově vstupující do života neohroženého steampunkového Ikara... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa dá interpretovať rôznymi spôsobmi, ale ako dominantný prvok je tu prezentovaný jednotlivec na mieste na ktorom by sa nemal nachádzať. Je plné oblúd a hlúpych pravidiel, ktoré ho oberajú o slobodu. Film je ťažký, pôsobí depresívne a je stvorený ako zmes surrealizmu a symbolizmu. ()

Reklama

Reklama