Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Klasický De Palma je z toho cítit na míle daleko (nápadité režijní a technické vychytávky + prapodivný scénář a nevábný nádech "divnosti"). Přesto stojí Snake Eyes za vidění. Především pro fandy formální vybroušenosti. Dočkáme se několika dlouhých záběrů bez střihu, dělení obrazu, zvláštně "rezavého" kamerového filtru a dalších drobností kterých si běžný divák spotřebitel ("kouknu na telku při žehlení") ani nevšimne. Škoda že to byla obsahově jen tuctová kriminálka s poněkud směšným koncem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Brian De Palma chtěl naservírovat skvělý film, ale nějak se mu postupně rozpadl. Úvodní sekvence bez jediného střihu je sice zhola dialogová, ale slibuje, že by se mohlo schylovat k něčemu zajímavému. Pak vkráčí na scénu po povinném dějovém zvratu Gary Sinise v roli záporáka a film má najednou sestupnou tendenci až dokráčí do šuměnkového finále. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsou Hadí oči vnímány dost rozporuplně, osobně v nich vidím jeden u nejinspirativnějších De Palmových filmů, protože stojí vlastně na pomezí dvou jeho dlouhodobě rozvíjených přístupů: klasicistního a výstředního. A třebaže se dost dlouho jeví jako další z De Palmových formálních experimentů se stylem a vyprávěním, jeho hrdina je psychologicky mnohem logičtější a plynuleji se rozvíjející postava než hrdinové těchto jeho experimentů bývají - z čehož vyplývá i problematický konec, který jako by uzavíral trochu jiný snímek. Rozbor snímku v širších autorských souvislostech jsem loni napsal pro Film a dobu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp, Brian De Palma .. Naprosto strhující forma a režie bohatě převyšuje a zastiňuje slabší a bohužel hned od začátku nijak nekrytý příběh o konspiraci. Nebýt toho, stovka by zde snímek neminula.. škoda. Přesto, velice zdařilý thriller!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Úvodní bez-střihová pasáž netrvá 20 minut, jak tu někdo psal, ale 11 minut a 30 vteřin přesně. Nicméně je fakt, že takto dlouhý záběr bez střihu se jen tak nevidí. Čili úvod navnadil, pak samotné vyšetřování vtáhlo, ale poslední třetina už nudí. Samotný závěr hodně americký. Škoda toho konce, jinak bych o 4 hvězdičkách dlouho nepřemýšlel, protože zejména kamera dominovala. Nicméně je to pouze za tři. 69% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)
  • Opilec v první řadě křičí "Here come comes the pain", což je věta, která již zazněla v Carlitově cestě. (Satan)
  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)

Reklama

Reklama