Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Veronika (J. Šulcová) je krásná, ale říká se o ní, že se neumí chovat ve vznešené společnosti. Pravá podstata věci je ale jinde. Veronika je prostě upřímná a říká bez obalu, co si myslí. S výchovou dcery se ale tatínek král (I. Racek) nehodlá trápit, Veroniku se prostě rozhodne provdat. U příležitosti jejích osmnáctých narozenin se koná ples a ona si má vybrat ženicha. Kdo je ale ten poněkud legrační Tomáš (J. Abrhám), který princeznu zaujme, a bude jeho vzhled na překážku lásce, která se mezi mladými lidmi začíná rodit? (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

mischa 

všechny recenze uživatele

No nevím, tahle pohádka mohla trvat klidně o půl hodiny míň. Plejáda vynikajících herců a pohádka bez nápadů, bez sebemenší zápletky, bez vysvětlení proč je ten třetí najednou krasavec... atd. atd. Dávám hvězdičku jen za krásnou princeznu. Šulcová v té době svou krásou zářila v každém díle, i v těch nepovedených ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak v pohádkách bývá, král ji chce provdat a ona nechce. Alespoň ne za ty, co se jí nabízí. A přirozeně se zamiluje do někoho úplně jiného. Jenže princ Chocholouš si dá dost na čas, než princeznu sbalí a konečně se rozhodne ji pojmout za ženu. A tak mezitím princezna utíká, vzdoruje a divák trpí. Po sedmdesáti minutách se konečně stane to, k čemu se po celou dobu schyluje. Nutno dodat, že oba hlavní představitele se pohybovali již kolem třicítky a je to docela znát. Nebýt té trojice podivínských princů asi by nebylo u čeho vydržet tak dlouho. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, tahle zapomenutá pohádka. V podstatě je to romantický příběh o hledání vnitřní krásy ve spojení s láskou, moudré to zamyšlení nad tím, jakou roli vlastně hraje vzhled. Jana Šulcová s Josefem Abrhámem jsou okouzlující filmový pár a moc se mi líbila dvorní dáma Marie Drahokoupilová, nádherná intrikánka. Pěkné, moc pěkné, spokojenost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je skandál !!" ;) Leda tak skandální hype.. Absolutně nepochopená předloha, podivné přehrávačky a dramaturgický průser.. Od Jordánové tohle neberu, protože ta holka vážně uměla, což potvrzuje zde závěrečnou hravou titulkovou sekvencí, jakkoli i ta v souvislostech zcela mimo mísu.. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých pohádkových srdečních záležitostí. Kombinace Charlese Perraulta a Františka Pavlíčka mně dokonale vyhovuje, ovšem není to už pohádka :-) spíš romantický, poetický film. Princezna si v něm nachází cestu k princi, který je jaksi trochu jiný, než čekala :-) František Pavlíček v něm načrtl myšlenky a hodnoty, které dokonale rozvinul v Princi Bajajovi, Vadim Petrov ještě skládal krásnou hudbu a Josef Abrhám - po zhlédnutí jsem měla pocit, že už se vůbec nedivím paní Šafránkové :-) Pro mě rozhodně nejkrásnější a nejromantičtější z prvních pohádek po roce 1968. Podle Charlese Perraulta byla u nás natočena také např. pohádka "A nebojíš se, princezničko?", která má tak trochu podobné téma. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se mimo jiné v Průhonickém parku. (Miggi90)
  • Podle pohádky vznikla v roce 1978 i stejnojmenná rozhlasová inscenace. Režisérem byl Jan Berger a hlavní roli ztvárnil Petr Svodoba. (Přemek)

Reklama

Reklama