Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorobná závislost na matce může mít až katastrofální následky… V místnosti sázkové kanceláře ohrožuje maskovaný muž pistolí mladou úřednici. Nemá v úmyslu ji zavraždit, ale pouze postrašit, chce ukrást velké peníze. Žena poslušně nahází bankovky z pokladny do tašky maskovaného lupiče, který ji hodlá zavřít na WC, aby nemohla ihned přivolat policii. Nešťastnou náhodou vše uslyší mladík odvedle, který vejde dovnitř úřednici na pomoc. Doplatí však na svou nezkušenost a udělá osudovou chybu: strhne muži s pistolí masku z tváře. Ten okamžitě zareaguje a střelí nečekaného svědka přímo do srdce… V průběhu vyšetřování se seznamujeme se čtveřicí originálních detektivů, s milenci Zikánem (P. Štěpán) a Krocovou (L. Zedníčková), s postarším kriminalistou před penzí Políčkem (O. Vlach) a tvrdou šéfkou Rohanovou (D. Bláhová). Vyšetřovatelé zjišťují, že neznámý vrah už má za sebou přepadení několika pošt a směnáren a na noční loupeže používá masku, kterou lze koupit kdekoliv. Pátrání se rozebíhá ve třech směrech: jedním je vrahův vztah ke zbraním, druhým ona maska a třetím vynikající znalost místa činu. Až se tyto tři osy protnou, budou kriminalisté znát vraha… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (71)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šňupání koksu ještě dřív, než na vedlejším Kanále popřeje Koranteng hezký večer? Sex kolem půl deváté? A co ta krvavá přestřelka mezi traktoristou a psychopatem, jenž nese autorské prvky začínajících Coenů (z období někdy před jejich pubertou)? Rada pro rozhlasové a televizní vysílání by měla zasáhnout! Zabavit těkavou kameru, Kotkově režisérské židli uříznout nohu a divákům vrátit alespoň část koncesionářského poplatku za měsíc červen.. Kriminalistické postupy sice vnesly řadu otazníků, nicméně mělo to v sobě jakési nepopsatelné kouzlo zvrhlé lacinosti.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku spíše průměrný krimithriller, jenž mohl být mnohem lepším filmem, kdyby měl po celou dobu tempo závěrečné půlhodiny. Jinak film táhnou herecké výkony Taťjany Medvecké, Vladimíra Dlouhého a především Michala Slaného, který se v roli psychopata pořádně vyřádil. Ústřední detektivní duo Zedníčková - Štěpán sice působí poměrně věrohodně, jejich postavy jsou však napsány i zahrány nevýrazně, nedostaly dostatečný prostor a ve výsledném dojmu se krčí ve stínu výše uvedených postav ve vedlejších rolích. 60%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy máte uši jako rys, paní Bémová !! Ale na férovku.. Kolik jste měla v sobě piv ?? Štyry ?? Pět ??" ;) Parádní herecké výkony Taťjany Medvecké a Vladimíra Dlouhého patří k tomu nejlepšímu, co tahle (Kr)Kavčí kriminálka nabízí, zejména v kontrastu k tomu, co předvádí učebnicově nevěrohodná Lucie Zedníčková, přičemž tento castingový laps hlasitě asociuje jiný, další konkurenční novácký s Hankou Vagnerovou z Expozitury.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslela, že mi blbne obraz u televize a ona to byla chyba u kameramana. Škoda, že je tu tolik nelogičností, které byly až do očí bijící. Nad nimi jsem přimhouřit oči nemohla. Herecké obsazení výborné, zvláště některé vedlejší postavy stojí za povšimnutí a samozřejmě i ten magor, kvůli kterému se všechno odehrálo. Nemyslím si, že Taťjána Medvecká nějak moc přehrávala, vždyť byla taky tak trochu pošuk jako její milovaný synáček. Ten si nezasloužil nic jiného než kulku do palice. Doufám, že taková stvoření mezi námi nechodí. A jestli ano, tak by se jich měl někdo rychle zbavit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní televizní kriminálka pohybující se mezi inscenací a filmem. Příběh je prostý a zbavený veškerých složitostí, takže přemýšlet se nad tím nijak nemusí. Jeden kýč střídá druhý, ale to už tak prostě pro zjednodušení děje bývá. Na poklidnou odpočinkovou televizní podívanou snímek postačí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy veze vrah Zbyněk Jansa (Michal Slaný) svou oběť, paní Hánovou (Pavlínu Mourkovou), na invalidním vozíku do výtahu, jeho ruce jsou v chirurgických rukavících. V zápětí si však rukavice teprve navléká. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama