Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jedním z největších rizik rodinných filmů je jejich rozmělnění, kdy děti si možná užijí primitivní zápletku, ale odrostlíci a rodiče úpějí nad výsledkem. Vikarenu se nic podobného naštěstí nestalo. Daří se mu spojovat detektivní zápletku o invazi mimozemšťanů pro mladší diváky se sociálním dramatem s parodickými prvky pro rodiče. Starší si nejspíš užijí téměř všechny momenty, v nichž vystupuje Ulla - její nástup je jen ztěží zapomenutelný - zatímco mladší budou jasát - či se bát? - při pátrání žáků v jejím domě. Vikaren se zcela jistě neřadí mezi filmy, na které nelze zapomenout, ale jako snímek k ukrácení dlouhé chvíle poslouží více než dobře. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm Tak tohle je Kvalitní Dílo!. Tak silný a skvělý herecký výkon jsem dlouho neviděl..Tenhle film si zaslouží určitě větší pozornost... Ale Pozor! Není to film pro každého.. Kdo čeká masakr.. či lekačky tak bude nejspíš zklamán.. ale koho láká takové to Tajemno a spoustu nečekaných překvapení se skvělými dialogy tak at Nevahá!! ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Učiteľka, ktorá túži po láske a vyvoláva strach, je infikovaná votrelcom a pritom sa snaží o ľudský prístup, to je taká kombinácia ako horor s komédiou. Ide o koflikt záujmov, ktorý vytvára podivnú náladu. Vikaren je naozaj zvláštne dívanie sa. Chvíľu to vyzeralo veľmi zle, zdalo sa mi, že pozerám na nudú schôdzu ZRPŠ, ale keď deti tajne vošli do domu učiteľky začal plnokrvný horor. Zaujímavo bol využitý napríklad motív ceruzky, ktorou učiteľká klopala na stôl. Nepríjemne ostrý zvuk búchania sa neustále vracal a prepínal vnímanie skutočnosti na nejakú snovú realitu, následkom čoho sa niektoré scény opakovali a zvyšovalo napätie. Aj napriek silným momentom filmu sa nemôžem ubrániť dojmu, že Vikaren mal na viac. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a hereckými výkony dokonalý sci-fi horor. Scénář trochu pokulhává, a to proto, že si tvůrci nevymezili pravidla pro emzáka, co všechno může, a co ne. V rámci žánru sci-fi hororů ale nadprůměr. (Mimochodem, povšimněte si, že vlastně film vychází z pohádek o zlých čarodějnicích, třeba o Jeníčkovi a Mařence. ;-)) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemný, dánský gulášek. S hodně známými herci a hlavně velmi netradičním příběhem s prvky hororu a odkazy na některé další filmy. Kdybych to měl sesumírovat jednou větou, napadá mě říkanka, kterou jsem se kdysi dávno učil ve škole. Ema má mísu, máma mele maso a Paprika žere slepice. Jednou za čas, rozhodně velmi vítaná změna. Ten film samozřejmě, slepice ani náhodou. ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama