Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Kailo 

všechny recenze uživatele

O originále tohoto filmu - A Tale of Two Sisters, jsem neměl ani tušení, ale že tenhle remake bude určitě čerpat z japonských duchařin, mě trklo během několika desítek minut sledování. Klasická japonská horror show - řekni, kdo tě zabil, kde se role ducha, lačnícího pokoje, zhostila starší žena a role vizionáře, mladá krev - Emily Browning, což připomíná The Sixth Sense (pomineme-li pohlaví herců). Postupem času, se příběh vyvíjí (ne)očekávaným způsobem a snaží se nás mylně přesvědčit, že bude situace stejná jako v The Orphan - ach ty macechy, ale bratři Guardovi se nás snažily oblafnout.. bohužel opět očekávanou cestou - It's in your head... Nicméně, je to vše podpořeno krásnou mystery hudbou, která ve výsledku dělá hodně, a ještě víc dělá nádherné duo Kebbel & Browning. 55% [HD] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Atmosféra se tu prakticky nevyskytuje, tempo je tak pomalý,že mi to i přes svojí krátkou stopáž přišlo jednou tak delší a hlavně je to celý neuvěřitelně blbý. Rádoby šokující pointu jsem prokouknul po nějakých 15 minutách(!!) a myslím si,že to nebude dělat problém nikomu, kdo viděl pár podobnejch filmů. Režiséři nezvládají ani sebemenší lekačky, protože většina "strašidelný" scény se odehrává ve snech a skončej tak, že se hlavní postava probudí. Prostě vopruz. Herci jsou navíc docela špatně obsazený. Ne, že by hrály špatně, jenom je jich pro tenhle film škoda. Hlavně Elizabeth Banks se do týhle role vůbec nehodí a je to na tom znát. Emily Browning nebyla nejhorší, ale v Řadě nešťastnejch příhod byla mnohem lepší. Takže z toho nakonec stejně vychází ten David Strathaim, u kterýho je sice vidět, že prostě jenom potřeboval zaplatit nájem, ale stejně hraje nejlíp. 30% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rok po smrti svojej matky sa Anna vracia domov z psychiatrickej liečebne, kde skončila kvôli svojmu katastrofálnemu stavu. Doma na ňu čaká obrovské prekvapenie. Zdá sa, že všetci okrem jej sestry Alex na tragickú udalosť zabudli. Sestry ale svoje opätovné stretnutie využijú k tomu, aby zistili, čo smrť ich matky naozaj spôsobilo. Všetky stopy vedú k novej družke ich otca. - Pozeral som to dnes už po tretí raz v živote a som velmi rád, že aj napriek tomu, že už poznám celý príbeh a viem, o čo celý čas ide, to stále funguje a záver je velmi dojemný a nepríjemný v jednom. Vyniká hlavne perfektná hudba pána Christophera Younga a vynikajúca réžia bratov Guardových. A týmto sa dostávam k zaujímavej záhade, na ktorú som prišiel. Zdá sa, ako keby títo talentovaní bratia, ktorí dokážu vytvoriť dosť hustú hororovú atmosféru aj za denného svetla, po dokončení projektu zmizli zo zemského povrchu, pretože už takmer desať rokov nič nenatočili. Podobne to je aj s hercami, z ktorých drvivá väčšina sa už v horore viac neobjavila. Som ale rád, že som sa k tomuto vrátil a v budúcnosti tých zhliadnutí zrejme ešte pribudne. + Jesse Moss + herec z Final Destination 2 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)

Reklama

Reklama