Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl natočen tak o deset patnáct let později než měl. Klasická americká thriller-horrorová devadesátková jízda. Ještě si živě vybavuji, jak jsme se na podobné filmy chodily v první půli deavdesátých let nechat napínat do kina. Jednoduchá, lehce sterilní, čitelná, předvídatelná s lehce, ale opravdu jen lehce nečekaným zvratem. Ovšem překvapivě vůbec ne špatná. Všechno tady už bylo, buď přesně stejně, nebo trochu jinak, originalitu tady nehledejte. Tvůrci to však zvládli velmi dobře ukočírovat a zajímavě podat. Docela povedené „retro“. Až se mi chce přihodit tu čtvrtou hvězdičku. Arielle Kebbel výborná. A až teď překvapivě zjišťuji, že je to remake korejské duchařiny. No, proč ne? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už kvůli obsazení, kdy do tak komorního filmu dokázali vecpat hned tři charismatické herečky, mně film docela utekl. Solidní béčkový dojem mi ale zkazila poslední patnáctiminutovka, kdy film začne v rychlém sledu předhazovat učebnicová céčková klišé všeobecně známá ze všech obdobných thrillerů. Na originál jsem zvědavá už proto, abych zjistila, co vše je tu opravdu remake a co vše je zjednodušení (retardace) děje pro méně náročného diváka. Mít na výběr z podobných, pustím si znovu raději originálnější Ghostland. 50% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlý thriller s občasnými hororovými prvkami. Takmer celý čas som bol presvedčený o silnejších troch hviezdach. Námet je síce obohraný a dejovo jednoduché, ale sestry sú sympatické, dobre sa na ne pozerá a kamera nie je vôbec zlá. Našlo sa tu aj pár ľakačiek, ktoré zafungovali. S atmosférou je to síce skromnejšie, ale vyskytlo sa tu zopár napínavejších, hustých scén. Ale ten koniec, páni, ten koniec stojí za to. Možno trocha pripomínal "Kingovčinu", v danom momente to však bolo niečo nečakané a šokujúce. Naozajstná paráda. Celý čas si človek myslí, že má dej prečítaný a aj napriek tomu, že mu v podvedomí drieme tieň podozrenia, že tam určite nie je niečo s kostolným poriadkom, že tu niečo nesedí, príde záver a ten všetko zmení. Bombastický koniec vyťahuje tento film na štyri hviezdy. 75/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mne dokáží po celou stopáž udžet v pozoru, nenudí mne a ještě se mohu kochat příjemnými záběry (v tomto případě tři hlavní roštěnky v sexy oblečcích), takže proč ne. Je zde sice pár WTF scén, ale jinak je dle mého názoru snímek natočen velmi zručně, líbivě a hlavně bez hluchých míst. Ke konci mi svou gradací trochu vytanula na mysl Disturbia, zápletkou a finálním rozuzlením jsem rozhodně nepohrdnul... takže asi tak. Pro fanouška cool moderních hororů s dobrou pointou jasná páka. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)

Reklama

Reklama