Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

tron 

všechny recenze uživatele

Od prvých sekúnd som vedel, že som začal pozerať film, ktorý bude hrozný. U niektorých filmov totiž minimálny rozpočet razí od úvodnej scény: herci, ktorí nevedia hrať, iba sa tak všelijako čudne tvária, hudba ako z TV seriálu zo 70. rokov, smiešne dialógy, strašná kamera, príšerne nulová výprava (okrem futuristických „bielych kobiek“), nulová psychológia, hlúpe zvraty, mizerné krvavé scény (až na pôsobivú lobotómiu) a ďalej pokračujte sami. Jedinou známou tvárou tohto podradného céčka je Peter Stormare, zasa v tuctovej zápornej úlohe, už ma v týchto rolách fakt nebaví, čo envie byť aspoń trocha originálny? Logiku riešiť radšej nebudeme (do blázinca sa dostane každý, kto na verejnosti kričí a do pol pása sa vyzlečie), rovnako tak to, že v meste majú jediný pár policajtov a jedného zamestnanca v blázinci, robiaceho na všetkých oddeleniach a 24-hodinové šichty. Je to ešte horšie, ako obdobný psychiatrický MADHOUSE s Lanceom Henriksenom. Pokus o Hannibala Lectera bol doslova smiešny. ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Jackova sestra je zavřená v ústavu pro mentálně narušené pacienty. Aby ji od tam vysvobodil tak předstírá že je taky narušený. Když už je zavřený v ústavu tak zjišťuje že to není obyčejný ústav, je to ústav ve kterém se provádí šílené experimenty na pacientech. - Pomalý náběh filmu se vykompenzoval těma gore scénkama takže mi nevadí. Ani jsem se nenudil. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další z hororů, který využívá Zombie tématiku tím způsobem, že jí staví celou na hlavu především v tom, jakým způsobem zombáci vznikaj. Nápad není špatnej: Doktor v psychiatrické léčebně píchá injekce s jakýmsi sajrajtem, po kterém s postupem času a větší dávkou vznikaj nemrtví zombáci, žíznící po krvi a lidském masu, ale způsobem jakým režie a především scénář se k tomuto tématu postavili, nestojí za nic a jde spíš o špatně natočenej horor s tragickým scénářem. Herci jsou opět seriálové hvězdičky ze kterých jasně vyniká Peter Stormare, kterej je ale zároveň ze všech nejhorší, protože je jasné, že hraje zápornou roli, protože se na to hodí a je nepředstavitelný v jiný roli a od prvního okamžiku co je před kamerou je jasné, že za vším stojí, ikdyž ještě nevím začím, ale k jeho postavě, jak už tu bylo řečeno to fakt svým způsobem sedí. Jesse Metcalf, především znám jako zahradník ze zoufalých manželek dostal nejvíce prostoru a dá se říct, že to ustál, takže půl hvězdy pro něj, půlka za šíleného Stormare, a jedna celá hvězda za poslední půlhodinku, plnou krve, šílenství, běsnění, bodání a třetí hvězda za nečekanej závěr, kterej mě velmi překvapil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první dílo režiséra Jeffa Buhlera, který si sám napsal i scénář. Tohoto člověka nejspíš nezná nikdo z nás, ale věřte, že o něm brzy hodně uslyšíme. Pokud vydrží v trendu, který si sám určil, tak by se z něj mohl stát uznávaný režisér i scénárista a přesně takové lidi hororová scéna v dnešní době potřebuje. I když je třeba si přiznat, že se ani on nevyhne okopírování námětů z jiných filmů, ale to je zřejmě nemoc dnešní doby. Atmosféra na mě působila střídavě oblačno. Sem tam se skutečně povedla a nabudila falešný pocit úzkosti či možná snad strachu, který však prožívali pouze postavy na obrazovce a možná některé slabší povahy. Pro nás ostatní to však byly trochu laciné triky, snadno předvídatelné a tudíž když už čekáte, že se něco podobného stane, tak vás nemůže nic vylekat. Hudební doprovod byl zvolen trochu zbrkle. Jednalo se sice o tvrdší muziku, jenže takovou, která vás zcela jistě na parket nevytáhne, spíše přinutí dát si další drink. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Smrděl jak špekáček." - "Vždyť to šlo dobře." Béčková produkce/video film/TV film mi nikdy nevadí, pokud dokáže zaujmout mou pozornost v celé stopáži. A to se Insanitarium povedlo. Příběh má, pro mě, dobrý děj, zajímavě zpracovaný a dobrou vzrůstající atmosférou. Insanitarium je také jeden z mála filmů, kde vcelku dosti dlouhý záverečný útěk ze sanatoria nenudil, ale bavil mě. A ne jen kvůli mordu nakažených. Ano, nakažených, jelikož i když to tak vypadá, o zombie horor se nejedná (což dá se spozorovat i z toho, že například nezemřou jen ránou do hlavy). Jak podotkl J*A*S*M, Peter Stormare sice přehrává (a moc dobře), ale divák si toho víceméně ani nevšimne, jelikož zrovna má takovou postavu, že i přehrává málo. Měl jsem sice strach z Metcalfa, ale kupodivu jsem si na něj hodně rychle zvyknul. Insanitarium na mě opravdu nepůsobí průměrně, ale nadprůměrně. Na video film moc dobrý materiál. P.S.: I když se nejedná o zombie film tak, nepřipadá vám Insanitarium, díky konci, jako takový prequel k Úsvitu mrtvých (2004)? :D ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno