Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

JM87 

všechny recenze uživatele

A to nízký hodnocení je tu jako proč? Jasně, občas se to musí brat s nadhledem - ten film neví, jak by se měl tvářit, ale jinak je to pecka. Je to napínavý, člověk se u toho lekne (a to se mi už moc často nestává) a dokonce je to i zábavný. Hlavní důvod, proč jsem se na to podival byl Robert Patrick (nám všem známý jako legendární T-1000) a Jenette Goldstein (nám všem jistě známa jako legendární Vasquezová). No, ani jeden z nich nezklamal. Jasně, od začátku všichni víme, jak to dopadne a některý scény už sou trošičku přehnaný, ale ptám se znova. Ten film má nízký hodnocení jako proč? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Autopsy se po celou dobu tváří jako klasický slasher,kdy si banda mladejch zapaří,má nehodu,dostanou se do staré nemocnice a tam jsou postupně vybíjeni.Nic moc originálního,nic moc nápaditého,spád děje průměrný,herci sice ne moc výrazní,ale zato docela sympatičtí,záporáci velmi tradiční,atmosféra spíše žádná,s napětím už je to lepší,ale nehty u prstů by si asi člověk také neukousal.Závěr též okoukaný,ale vůbec ne zpackaný,prostě by to byl za této situace průměrný horor,bez vyšších ambicí,ale který pobaví a nenudí.Ovšem v celém tomto svém výčtu jsem nezmínil jednu velmi zásadní věc,která alespoň u mě vytáhla hodnocení pro Autopsy na maximum.Skutečně otevřená a nekompromisní brutalita.Taková jatka se zkrátka musejí počítat,zvlášť když jsou opravdu hodně otevřeně natočené a především co se týká efektů,tak jsou na maximální úrovni.Jistě že tu při všech těch řezničinách logika a reálnost dostávají pořádně na frak,ale co na tom,když je to vážně natočené tak dobře a krvavě.Autopsy je zkrátka tradiční slasher,který je ale navíc obdařen obrovskou dávkou otevřené brutality(např. scéna s hasícím přístrojem je jednou z těch doslova ultimátních!!!),což z něj dělá daleko více než jen zábavnou vyvražďovačku. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film by se měl jmenovat Panoptikum Hrůzy než Pitva. Kdybych to měl hodnotit po hororové stránce tak hodně dobré různých orgánů se zde válí hodně je to krvavé a obsahuje to hodně gore. Po dějové stránce je to už,ale bída v celém filmu přežije takřka až do konce feťák,který si zde chodí jak kdyby mu to tady patřilo a skoro nikdo ho nehledá. Navíc je to takový idiot,který si normálně v nemocnici dá jointa,když každou chvílí má jít na kontrolu svého stavu. Hlavní sestra je tak neschopná, že by nedokázala uhlídat snad ani novorozence v kolébce a o těch dvou kreténech trestancích ani nemluvím panebože však jen stačilo sedět u kamer a hlídat to nemůže být tak těžké. I policista má slušně vymleto v mozku (pokud nějaký teda má) jelikož jde do nemocnice, která má byt 3 roky zavřené a není a nepříjde mu to vůbec divné. Ke konci to už získává nádech parodie (viz chlápek s rozvěšenýma vnitřnostmi jako na vánočním stromku) a konec je zbytečně brzo utnut (přežil to nebo ne) 60 procent budu hodný ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Klasické video edition, kdy slovo klasické nemá z klasikou nic společného. Jediné co zbystří pozornost je neobvykle syrový deviantní výstup Michaela Bowena a velice slušný herecký výkon podává i objekt jeho zájmu...Jessica Lowndes. Jinak ovšem obvyklá tupost, odpovídající názvu, plakátu i obsahu ve zkratce, a vyústění už je čistokrevná parodie. Asi jako kdyby se Váš řezník rozhodl natočit doma Švankmajera. 20% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepochopitelně nízko hodnocené. Jediné co se tu dá kritizovat jsou herecké výkony a lehce nesmyslný příběh. No jelikož je to nízkorozpočtový horor, mělo by se hledět hlavně na gore a to je tu jedno z nejlepších, které se dá vůbec sehnat. Kompletní vyndání orgánů a zbavování otisků torza těla je lahůdka pro oči gore maniaka, jakým jsem třeba já. Příběh je však přitažený za vlasy, po autonehodě najednou všichni ztratí signál, přijede stará sanitka a z té vylezou ,,doktoři" se vzhledem masových zabijáků, kteří naloží ,,přizabitého" nešťastníka způsobem, že ho skoro dorazí, ale partě kamarádů na tom nepřijde nic divného. V nemocnici jim také přišlo v pořádku, když nikde nebyli ,,žádní" pacienti ani personál. O tom kdo přežije není třeba diskutovat, to je jasné hned na začátku. Pozitivní je rozhodně casting záporáků, Michael Bowen a Robert LaSardo se zhostili svých rolí opravdu přesvědčivě a navíc jsem se tu dvakrát lekl, což se mi nestává často. Pozitiva tak jasně převyšují negativa a když vezmu v potaz skvělé gore a místní podhodnocenost, nemůžu jinak, než plným počtem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)

Reklama

Reklama