Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Superman je svým způsobem hrozně těžká látka, jaký vymyslet muži z ocele úkol tak aby s ním měl problém i on? Vždyť je to nesmrtelný člověk?! Inu jde to, Superman jde i zabít a o tom se zde v tomto filmu dá přesvědčit. Superman ztratil barevnost a nadhled. Získal dramatický nádech a nechá Vás prožít napínavé minuty. Nutnost pro komiksové fandy! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Based on the award-winning DC comics trilogy "The Death of Superman". Za "Cartoon Network" animáciou sa skrýva pomerne zaujímavý príbeh a je fakt škoda, že Singerov Superman nevyzeral aspoň takto. Po druhom zhliadnutí nekompromisne zvyšujem hodnotenie. Superman presne podľa môjho gusta si to aj napriek drobným chybičkám na kráse a faktu, že príbeh sa dal rozviesť ešte viac, zaslúži. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novějším Death of Sup, který je vlastně o tom samém s drobnými změnami (např tady chybí Justice League, Lois má vztah se Supem a ne s Clarkem, atd) je Soudný den o chlup slabší. Obsahuje sice i tu část, která vyjde příští rok a věnuje se situaci po Supově smrti, ale tak nějak mi víc sedlo to novější pojetí (které se údajně víc drží předlohy). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Animace je poměrně jednoduchá, ale to atmosféře neškodí. Příběh je příjemně temný a černý oblek "muže z oceli" je vskutku "cool". Hudební doprovod mi nejprve přišel mírně napodobující původní motiv Johna Williamse, ale postupně do Soudného dne dobře zapadl. Celkově patří Superman Doomsday k tomu nejlepšímu, co bylo v posledních letech v žánru animovaného filmu se superhrdinskou tématikou natočeno. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)

Reklama

Reklama